hantu bola (entri tiada kaitan dengan WC)

Last night after work hubby went for his company badminton match. I played with my son all kind of toys (qada’ coz dah 4 hari tak main).

During maghrib time, we were playing ball. Suddenly, the ball bounce a bit further into the kitchen hall. Anakku memang kalau dah jauh disuruhnya mummy amik…So I stand up to get it and in a quick second the ball was gone.

Aik…. where was the ball? Just now it was there…memang cam bergolek sket tapi tak mungkin laa pergi jauh.

I looked into the kitchen and the 2 bedrooms behind tapi tak jumpa. Ashman mengekor kat belakang. Sibuk ikut! Suruh pergi amik sendiri tanak:P. Aku tunduk tengok bawah katil, dia pun sama tunduk..hehehe….

But after a while aku jadi confuse…WHERE WAS THE BALL???

Mana boleh disappear begitu sahaja?

Suddenly, minda ku tersentap…*Ke ada hantu sorok?*

Then I remembered this was not the first time my son’s ball went missing. He has lost his colorful bouncy ball and his adidas soccer ball, too. Tetiba aku memang rasa ada hantu suka main bola kat rumah.

Makin lama akal ku mula lah pikir yang macam macam…*Mungkin hantu budak kot suka main bola?*

Anak aku pun dah boring tunduk2 tengok bawah katil dia sambung pergi main toys lain. Aku pun join sama. Kontrol ‘cool’ lah depan anak kan. Dalam hati cakap *ikut suka ngko laa hantu nak main bola jangan ko appear depan aku sudah*.

Tapi dalam hati still tak puas hati sebenarnya… bila time masak dinner pun jiwa kacau sampai tercuah garam hahaha. Seb baik sempat ku basuh ayam tu kalau tidak abisla masin hehe…

Bila hubby balik, aku pun citer kat die….dia pun pergi belakang. Tak lama lepas tu, aku dengar bunyi bola. Yeayy! dah jumpa! Dia kata ada kat bawah katil.

Uihh…lega.

Tapi kenapa aku tak jumpa tadi? Walaupun diriku rabun, takkanlah bola besar warna merah tak nampak ek…

Or memang ada hantu pinjam buat main kejap, pastu pulangkan? Hmmm….:)

I’ll talk about our Perhentian Escapade in the next entry. Below is sneak peek of AE enjoying the beach to the fullest:)

 

AE enjoying the sand

 

3 responses

  1. Uishh..berdebar i baca..igtkan mmg hantu tu buat kacau..

    Anyway the same thing happened to me and my father.. Masa tu dah nak marghrib, may dad tersepak kunci masuk bwh sofa that i was leaning against..tonggeng2 carik tak jumpa..padahal gap between lantai and sofa was big..tp clearly mmg takde..confused sebentar..then lepas azan marghrib,i try carik blk..intai bwh sofa again..terus jumpa! Weird gila ok..my dad kata bunian pinjam kejap..hohoho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s