down with a cold…

Bangun kul 4am feed my boy. Teringat tak solat isya’ lagik. Perut pun agak2 memulas…masuk lah toilet. Alamak! Ada lipas!. Besar plak tu, with wings and everything. Keluar balik toilet. Tapi perut sakit… Hmmm… I have only one option left….

“Abang abang… tolong…ada lipas dlm toilet” (nada suara amat lembut sekalik)

Either hubby really pitied me or dia ‘mamai’, terus jer bangun and help killed the roach. Thank you dear. Itulah gunanya suami! hehehe… and now here I am pepagi buta dok depan PC.

As informed in my last entry, I was attacked by the common cold. And the reason I was M.I.A for the whole week was that Ashman also has caught the cold!!! I was being very careful to ensure not to spread it to him. I guess I am not careful enough…

Thus Ashman suffered. Kalau time dia demam dulu asik tidur jer – kali nie langsung tak boley tidur. Yerlah something stuck & running at your nose kan camne nak tido… Bukannya dia reti nak hembus or even breath through his mouth. Tidur siang dlm interval 15 minit jer! Sabar jer… As a result he became very grumpy. Sampai satu masa tu menangis kuat yg amat – menambahkan lagik la mucus yg meleleh tu. Cian sangat. Amat susah nak tenangkan dia. Bila bawak outside jer baru dia diam. Maybe sebab weather kat luar lebih fresh? Tapi takkan lah aku nak bersidai kat luar jer kan…

Bunyi mcm simple case – selsema tetapi impact nya amat besar to him. I wonder how parents in the world handle this. Wa caya sama lu. Coz aku 2 hari jaga dia (emergency leave) pun terasa sangat penat – flashback memori time dalam pantang dulu.

Today is Day 4 he’s down with the cold. Tapi dah kurang sket, alhamdulilah. At least hari nie dah takde nangis tahap gaban. And this weekend boleyla kitorang monitor dia. Dah 2 kalik la kiranya kitorang experience jaga anak sakit, once at 3 mths and now 5 mths. Orang tua tua kata “demam nak besar” 🙂.

The day before tu bawak dia pergi jab 5-months. Ashman seperti biasa depan Paed (Dr. Kumari) control macho senyum2 saja. Kena inject pun muka takde perasaan hehe…The next jab will be the optional pnemucocal. Rasa rasanya amik kot coz like hubby said don’t want to be like the parents in the leaflet that said sth like “If I only knew…

The good thing last week – Isetan Sales. hehe…although crowded mcm sardine I managed to grab a few blouses. Bukannya nak sangat penuhkan closet tetapi amat perlukan baju baru memandangkan baju lama dah tak muat. Oh my! I climb 2 sizes – from XS to M!!! Takpe sabar sabar…thn depan diet then boley pergi shopping Isetan blk hehe…

And of course the wonderful news of us winning THE PREMIER LEAGUE. I was not able to watch the game – dekat Ikea masa tu with my 2 darlings looking for something. Lagikpun confident menang, alaa nak 1 point jer lagik kan😉. Then my nephew Along sms me bagitau result. Yippee Yippee Yeayyy!!! Rasa nak melompat kat Ikea tu. Hubby amat tensen sampaikan terduduk di sofa Ikea yg empuk tu hehehe… Do the Kops really think they can chase us? Come on lar…and now we are getting ready for Rome. Misi yg amat mencabar. Kalah menang tak kisah (memangla suka kalu menang) tapi yg penting main kena best and entertaining lah baru berbaloi aku nak stay up tengok ngeh ngeh…

Happy Weekend everyone!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s