chaos week

This week has been both chaos and tiring. Kelam kabut betul. Last Tuesday, baru sampai office and received a call from Ashman’s nursery. Tengok caller ID – “Pintar Soleh” (nama nursery Ashman) berdebar siott. Takut dia demam ke ape…

”Assalamualaikum, mak Ashman. Ashman tak bawak botol susu… Oh my…I’ve prepared the tupperware (every night we will sterilized all the used bottles and put 3 milk bottles in a tupperware – then the tupperware to be placed in Ashman’s bag). But last night I forgot. And now Ashman nak minum susu takde botol?

My mind racing fast. Cannot call hubby, coz coincidentally dia takde kunci rumah –tertinggal kat rumah anuat tak amik2 lagik. Teringat kat my mom. Lucky she has my house key. Terus call dia mintak tolong dia hantarkan. Lucky I remember where exactly I put the tupperware takde laa my mom terkial kial nak carik. And lucky it’s not Friday coz Friday my mom pergi kelas mengaji awal pagi ~ 6.30am. Inilah kebaikannya duduk dekat dengan rumah parents or relatives.

Then yesterday it happened again. We woke up late, 7.45am! Overslept! Agaknya sebab hujan lebat layan tidur masyukk..termasuk la Ashman. Selalunya dia yg kejutkan kitorang hehe… Btw sekarang nie Ashman dah start tidur tiarap pulak. Coz dia pun dah reti nak letak kepala macamana takde la risau with his breathing. The APSH’s nurse said tidur tiarap nie lagik nyenyak sebab terasa seperti dipeluk hehe… tu pasal la dah terbabas sampai pukul 7.45am tu. Itupun aku yg terbangun tau. Yg 2 orang tu still sedap layan tido😉

As a result kelam kabut nak pergi ofis. Dahlah I got training that day at 9.00am. Sampai je ofis ingat nak express milk dulu. Bukak2 beg tgk my breastpump tak cukup satu komponen! My avent breast pump has 6 components, and all are needed to make it works. Now the adaptor was missing…Ughhh….Pressure2….my training going to start and my milk macam dah nak leaking….ughhhhhhh!!!

This time call hubby, by hook or by crook kena pergi amik jugak the adaptor. I cannot miss pumping session coz stock susu tak cukup. Kalau missed one session takpe boley top-up later. Tapi kalau miss the whole day, mampus laa bengkak nanti kan! Plus my baby nak minum apa pulak keesokan harinya nanti. Thus call my mom suruh letakkan kunci rumah inside my mailbox before she went to her class (my mom nie ada kelas mengaji everyday). Cannot ask her to get the adaptor coz dia sure tak tahu bagaimanakah rupanya. So lepas tu hubby balik (from his office to house only 10 minutes by motor) and amikkan the adaptor to send to me. Itupun hubby terpaksa cover line baik punya from his boss, kebetulan hari tu pulak boss dia nak bising staff datang lambat! Selalunya datang awal tak pernah nak cek pun! Nasib baik hubby naik motor -rempit aah… Alhamdulilah, at the end of the day I managed to pump 4 bottles.

Then for 2 days now I have sore throat. Sakitya bila telan air liur tu! Semalam ditambah dengan headache pulak. Nak masak amat tak larat seb baik suamiku tersayang reti masak nasik and he went out belikan lauk. Thanx sayang!

Nie dah start selsema + coughing pulak.Uugghhh.. Memang la sekarang nie musim orang sakit (coz of the weather I suppose), but I really tried my best taknak berjangkit coz I really need the strength to take care of my baby. Really look forward for this weekend nak main dengan dia. Semalam dah telan panadol 2 biji hopefully sihat la. Taknak makan byk sgt ubat kang affect plak susu.

Whatever it is, today ada ISETAN Member’s Sales!!!. I really want to go!!! Kasik release tension🙂. Mana tau sakit pun terus hilang*wink wink*

Happy Weekend Everyone!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s