Ashman is 2.5 months

Now that Ashman is 2.5 months, he has gradually losing the moro reflex. Which is good, kalau tidak asik terkejut jer bila tidur. Similarly his grasp reflex has progressively disappeared and his grasp becomes more voluntary. Kalau tidak dulu susah gak nak bukak tangan die and lap celah celah jari. He also can hold his head up steadily when we pick him up. Alhamdulilah. I’m also training him not to wear mitten – so that he discovers the movement of his own fingers. But still kena maintain kuku pendek larr satgi tak pasal pasal calar muka yg comel tu 🙂

Last weekend, we also discovered that he also can watch television now. He will focus to the cartoon on the screen while mummy & daddy eating lunch. Good boy. He even watched football and even the badminton All-England match (yang mana kita kalah sekali lagik di tangan Lin Dan) isk isk… Tapi at least kali nie kalah tipis laa bkn macam olimpik aritu kena titik.

Hubby terpaksa kerja last weekend, tapi sempat gak dia bawak kitorang pergi Bangi visit my dear friend ebby yg baru deliver gak to a baby girl – Aalesha Imaan. Congratulations friends!!! Nanti by end of this year boley laa Ashman main dgn Aalesha yek.

Cepat betul masa berlalu. Rasa baru je Ashman as small as Aalesha. Sekarang diapers size S pun dah tak berapa nak muat. Teringat masa dalam pantang haritu when I was tired due to sleep deprivation, my good friend Noris being positive that she is said:- takpe…sekejap je nanti dia besar.

Which is so true – sekarang memang dia dah tak kacau mummy tidur. Bangun dua kali je utk menyusu pastu lelap balik. Kalau dulu agak stress gak dengar dia nangis malam, sekarang nie we all plak yang berebut nak dukung dia. Even when I told hubby that one day Ashman dah boley tidur sendiri pun dia macam sedey. He said he don’t mind Ashman nak tidur dengan we all sampai besar pun. Haha manja laa anak aku macam nie…

Next week our first try to bring Ashman travel – nak pergi Ipoh utk attend wedding Nany. Selama nie we all kalau travel waktu malam, sekarang nie dah kena ubah rentak la kena travel waktu siang. So far dia okay jer duduk dlm car seat, tapi tu kalau jalan dekat2 jer. Tak pernah keluar KL lagik. Kita tunggu dan lihat macamana jeng jeng…

By the way, homework inceif aku belum siap lagik…lagik 2 minggu nak kena submit. S.O.S!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s