hati hati bila membeli…

Kalau korang biasa naik lrt, mesti dah sedia maklum bila kita duduk, org yg berdiri depan kita tu kira paras pinggang/perut dia kan…

So satu hari tu aku pun mcm biasa la naik monorail balik kerja. Ada lah sorang mamat nie berdiri depan aku. Baju dia ada printed out gambar cap jari besar. Kira memenuhi 80% la depan baju dia tu.

Cap jari tu sebenarnya ada tulisan nama nama negara. Kira tulisan tu kecik2, disusun pusing pusing sampai jadik lah satu cap jari yg besar. So aku pun sambil takde benda nak buat dlm lrt tu, baca lah nama nama negara tu. Uganda : Germany : India : Venezuela : Holy City (Vatican City): … huh???

Aku baca lagik sekalik part tu. Apa pasal holy city plak nie. Aku tgk pulak muka tuan punya baju tu. Aik, orang melayu mamat nie. Sembang pun sebijik loghat melayu (melainkan dia chindian la).

Hmm..bahaya betul. Mengingatkan diriku bila nak beli apa apa tu, kena check betul2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s