SePeT

Weekend sudah berlalu. Pergi Matta Fair. Beli ground package 5 hari 4 malam ke Bali utk 2 orang dgn harga berpatutan. Beli juga Sony Cybershot utk dibawa ke Bali nanti, agar dpt kami merakam gambar2 kenangan. (teringat kamera ku yg dicilok mamat kulit hitam di London dulu..isk isk…).

Tgk SePeT dengan Atik. Waaaa…cerita dia mmg best…amat direkomen utk tgk. Buat mereka yg beranggapan cerita berkualiti sukar utk difahami (heavy), certainly not the case with SePeT. Ia berkualiti + amat menghiburkan. Mmg ada maksud2 tersirat, tapi kalau tak perasan yg tersirat pun takpe…sure akan tergelak jugak laa dgn lawak2 sempoi nya. Mmg ia satu cerita yg jelas menggambarkan lifestyle org Malaysia (takde skrip skema atau skrip yg tidak logik).

Satu yg aku bangga, ramai betul orang cina dlm wayang hari tu. (bkn senang nak tarik diorang tgk cerita melayu). ‘Abang’ ku yg tgk dkt ipoh pun kate ramai cina yg tengok. Pastu yg best diorang pun gelak tak ingat punya la…

I love Amani & the chinese guy’s acting. Ida Nerina, and others mmg laa dah professional kan… and the ending… ughhhhh…..terseksa rasanya…Adakah akan ada sambungan???

*Buat mereka yg naik motor di Bandar Ipoh, berhati hati ~ jgn menyelit nyelit di celah celah kenderaan…
** Lepas nie kita dating di Chicken King yer 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s