~HAppY NeW YeaR~

Kalau hari hari kita berkerja dalam lingkungan org org yg buat kerja lambat, lama lama otak yg dulu cekap pun jadik slow dan kurang produktif.
Ini lah salah satu sebab orang ckp jgn kerja gomen, katanya gomen slow. Benarkah persepsi ini? Aku sendiri tak tahu sbb takde experience pun.

Tapi orang tua tua kata, kerja lah gomen. Benefit banyak, masa depan terjamin.Iya ka? Pun aku tak tahu jugak.
Sape sape ade opinion??

Saje saje aku merapu. Mengantuk sebenarnya. In future, kalau boley aku nak carik kerja yg takkan memberi sebarang rasa mengantuk selama 8 jam bekerja. Huhu…Aku yakin ada kerja macam tu. Cuma sekarang nie aku terikat dgn a few things, jadik tak boley lagik nak carik the perfect job. I will though, one day.

Btw, my sista selamat melahirkan anak lelaki kelmarin. I’m happy for her. Tapi sbb operate, jadik die still dlm hospital. Hari nie keluar kot.

Plan utk celebrate New Year cancel, sbb seluruh Malaysia pun dah kena cancel. Elok PM buat macam tu. Duduk diam diam je laa new year nie ek. Pk azam tahun baru, dan kenang kenangkan azam korang thn 2004 dulu tercapai ker tak…agaknya ada yg dah terlupa kot apa azam diorang hari tu..huhu…

*CD Jac Malaysian Idol di pasaran. Beli yg original, mesti tak menyesal (byk kedai dah sold out oooo…)
**Mari ramai ramai tgk extended version LOTR3. Best wooo…

fengshui fortune teller

My fengshui fortune teller said ( based on favorite color, number, place, etc):-

Your soul is relaxed and you are laid back. (I think so).

You try to enjoy your life to the maximum ( I wanted to).

Your love life is soon to blossom. ( I really think sooooo…..)

You will have a strong love relationship that will not last long but the memories will last forever (hmm..I don’t believe this. But I do believe memories last forever. Only the good one, the bad one get erase over time).

Your life will take on a different direction, it will seem hard at time but will be the best thing for you, you will be glad for the change. ( I’m excited about this *wink wink*)

You like adventure ( kind of the same with the enjoying life part. I need new adventure soon).

You are spontaneous ( very true, sometimes unintentionally it hurts people’s feeling Sorry guys).

Like to please people. (well, never thought about this. Bodek ke nie? Huhu…People I love/like, maybe.)

*Source: Dora’s email. Bkn percaya sangat. Saja2 nak menghilangkan bosan. Hehe…

Ku ucapkan takziah buat rakyat Malaysia yg terlibat dgn bencana tsunami ahad lepas.

It makes ppl realize that unexpected things can happen. Betapa Allah itu Maha Berkuasa…

88++

This month moves quite fast. Tak lama lagik dah nak tahun baru. Year 2005. Hoping that it will be a great year for me (money wise, love wise, happiness wise). InsyaAllah.

Kerja semakin berlambak, tapi ada sesetengah kerja tu membosankan jiwa dan ragaku. Hehehe…jadik aku pun cuba sedaya upaya utk escape. Blk awal dan singgah gym.

Khamis malam nie company sponsor Christmas Dinner. With price of RM88++, aku kena abaikan diet ku pada malam itu. Rugi kan kalau tak makan puas puas…🙂.

Last weekend aku dan si dia pergi attend kursus dkt Bangsar. Best sbb penceramahnya kelakar belaka. Cikgu pun very knowledgeable and helpful. Mmg recommended lah tempat tu. Cuma bila dah duduk 8 jam terasa mcm sempit je kerusi dia..hehe… Ironinya, 300 pasangan dlm bilik tu, semua wajah berseri seri dan asyik main usha2. Kira penuh dgn bunga bunga cinta laa bilik tu..

Ok ah…Kepala aku pening pulak (ikut lagu Ezlynn agaknya). Baik aku pergi rehat kat surau 5-10 minit. Selamat menyambut Krismas utk semua yg beragama Kristian. Rindu dkt tadika aku time time mcm nie. Sbb time nie parents akan bawak mcm mcm Christmas candies and cookies. Merry Christmas!

busybee

Busy sejak akhir akhir ini menyebabkan takde masa terluang utk menulis.

Dkt ofis busy dgn end-year closing and renewal. Lps tu petang busy nak exercise (kengkononnya laa). Weekend busy attend weddings and open house, which actually balance out the calorie I lose during the exercise hour..*sigh*. Lps tu busy planning my big day as well. I love planning so much I drive my mom crazy already. Hehehe…

Tapi hari nie walaupun busy dkt ofis nie, rasa macam dah mececah kebosanan tahap dewa, jadik nak merepek jugak laa buat beberapa minit dalam nie.

Good news:- Bonus this year dah masuk. Boley laa jugak membuatkan aku tersenyum, walaupun takde laa senyum sampai ke telinga. Hehe..Bersyukur, alhamdulilah…celebrate belanja my mom, along, and nany pizza dominos.

A few days earlier my sister belanja dkt hotel nikko. Mkn tak ingat dunia jugak. Mmg byk aktiviti makan laa dlm sebulan nie. Tapi hari nie dah abis kan bulan syawal, jadik kena back to normal la.

Yesterday, pergi garden wedding dkt Tmn Tasik Permaisuri. Mcm Era & Yusry pulak ek. Rajin sungguh diorang buat garden wedding. Weather was really nice pulak tu.

This coming Christmas nak berkonvoi ke utara. My buddy syikin nak naik pelamin. Congratulations for the couple. I’ll be there. InsyaAllah.

tata for now.