Selamat Hari Raya 1425

Semua orang dlm mood raya. Even bebudak ofis yg bkn melayu nie pun dah dlm mood holiday. My house getting hectic already since my sister and her family dah dtg 2-3 hari lepas. With my niece around, mmg susah aku nak buat kerja lain sbb dia asik mengekor aku. Almaklumlah, aku nie kan makcu yg best…hehe…I don’t mind though. Bukannya hari hari yer tak…

Okay…sempena bulan Ramadhan yg mulia dan Syawal yg bakal menjelang, aku nak mintak maaf byk byk kalau ada terguris hati pembaca. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua, Maaf Zahir & Batin.

Utk mereka yg berada di perantauan, jgn sedey sedey kay. Yg penting kita ada peluang menikmati keberkatan Ramadhan. Chewah chewah….tapi aku rasa mmg macam tu lah. Time kat overseas mmg terasa lebih syahdu dan menginsafi nikmat Allah S.W.T…boleh dikatakan priceless moment laa gak.

Teringat lak hari raya tahun lepas. My roommate masak meehoon goreng and some other hari raya dishes. A few of our good friends came over after sembahyang raya. Makan breakfast, and then kitorang tgk dvd – the 1st LOTR. Time tu extended version baru keluar, jadik semangat lah nak tengok. Lps tu kitorang mkn lunch, and tgk 2nd LOTR pulak. Lps tu dinner and tgk lagik the 3rd LOTR. Sedar sedar dah malam, licin 2 periuk meehoon. Itulah hari raya thn lepas…hehe…

Sempena hari raya nie jugak, aku nak ucapkan Happy Anniversary buat si dia. I know it’s kind of weird to have anniversary during this month. Orang patutnya beramal ibadat, ini bercintan cintun pulak, hehe…nak buat camne kan…

Well, it’s not the day where we actually declare we are each other boyfriend-girlfriend (we never did that), or the day where we say I love you for the first time (I can’t remember when is that) *sigh*. It’s actually the month where we gave each other hari raya card for the first time😉.

Indirectly, it’s the way of telling each other how we feel. Sebab aku tak pasti lah cinta monyet zaman sekarang macamana kan. Tapi kalau time aku sekolah dulu, if you never talk to this gal/guy (means tak rapat lah kan dkt sekolah), tapi tetiba kasik kad raya…ada makna lah tu…(bak kata P.Ramlee). hehe….

And subsequently after the hari raya card, we began to call each other for the first time. I still remember I will wait patiently until the clock struck 9.40pm to call him, sbb dia pergi tarawih kan before that.

And he called me malam raya from a public phone, so boleh dengar bunyi latar belakang ~ takbir raya berkumandang… nostalgic gitu… that was during Ramadhan 1415:).
Happy Anniversary Sayang!

Okay, Selamat Hari Raya 1425 semua.

P.S: Byk lagik nostalgic ramadhan moments, tapi tu tunggu thn depan laa pulak ek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s