REPLACE?

Hari tu tgk Shark Tales. Mcm kurang best je. Aku rasa sbb muka fish tu mcm muka orang, especially si Will Smith. Aku rasa lagik best mcm dlm Nemo, muka fish original. My niece pun mula2 tu mcm tak minat je nak tgk cerita tu. Bila shark dah keluar baru dia suka. Anyway, not bad jugaklah. Byk jugak lah part yg kelakar.

Lps tu tgk Taekukgi. Mak aihhh…best bangat ceritanya. Sape sape minat cerita perang mcm Saving Private Ryan dan minat cerita korea, wajib tengok cerita nie. Pelakon dia the 2nd hero dlm Autumn in My Heart tu (Won Bin). Tapi dlm tu dia tak cute sgt sbb tgh perang kan🙂. Mmg best lah cerita nie. Kalau tak nangis (mcm ada sesetengah orang tu) hehe…still rasa mcm nak nangis laa…

Tempoh hari aku attend seminar. Mcm malas sket nak pergi tapi memikirkan boley jugak take a break daripada kerja, aku pun pergi lah. Biasa lah kan, time seminar2 nie boley berkenalan dgn participant2 lain. So waktu aku nak save no telefon one of them in the hp, memory full lah pulak.

Aku pun scroll lah nama nama yg ada so that boleh replace. Biasa lah kan kita nie semua nama save, lps tu tak pernah call/sms pun. Scroll punya scroll, sampai lah dkt satu nama :- bahok. Time tu tiba tiba rasa mcm nak nangis je. I did not realize I still have his number. Allahyarham meninggal beberapa hari sebelum Ramadhan. Dia terjatuh dari bangunan 2 tingkat time tgh kerja.

I still remember him vividly since hari tu baru je jumpa time USM graduation. He was so happy and ambitious; he had his career plan all work out. Everyone likes him. My boyfriend cakap, let say kalau ada orang ajak keluar minum, mesti orang akan tanya bahok pergi ke tak. Kalau dia pergi, baru lah ramai pengikut yg nak pergi.
One day he’s so alive, and suddenly he’s gone. Al Fatihah buat allahyarham dan semua yg telah meninggalkan kita…It reminds me how death is so near to us, a fact that can be easily forgotten due to our “busy” lives.

Dan bila hp aku prompt question REPLACE? , I press OK even though a part of me kind of doesn’t want to. Semoga dia ditempatkan di kalangan mereka yg beramal soleh…Amin…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s