saying goodbye to my cassettes collection

This morning I have to have coffee walaupun tak mengantuk. Can’t resist it. I’m addicted. Why this happened to me when Ramadhan approaching…sabar jer laa…

I’m thinking to clean up my stuff at home…? Ada lagik 3 kotak barang dari US aku belum kemas. Well, setiap minggu aku ckp nak kemas, tapi tak pernah jadik kenyataan pun. Okay, let set a dateline. I’ll clean my stuff by the new year. Sounds good? 😉

Bukannya aku taknak upload brg2 dlm kotak tu, tapi takde tempat nak upload. Which means I have to clear up brg2 dalam almari aku dulu. I’m a kind of person that keeps almost everything. Kengkonon semuanya sentimental value lah…

Mostly semua buku dan nota aku simpan (at least all the subjects that I like). Semua surat aku simpan. Surat boyfriend lah, abg /adik angkat lah, hinggakan surat2 member aku conteng time kelas/prep pun aku simpan. Bila tgh kemas kemas tu rasa mcm nak buang, tapi rasa sayang, terus tak jadik buang. School memories can be really precious one day you know…

Lepas tu ditambah pulak ayah aku jenis yg suka amik gambar. Alkisahnya terhimpunlah berpuluh puluh album gambar sejak lahir sampai lah sekarang.

So, apa yg aku nak buang? Susah betul nak decide. Nak beli almari baru, rasa mcm tak berbaloi. Plus takde space pun.

I was thinking to throw my cassettes collection sbb mmg dah berkurun tak dgr cassette; since my music life revolves only around cds and mp3s nowadays. I do have a huge collection, sejak zaman KRU lagik ( I think that was the first cassette I ever bought with my own money).

Patut ke aku buang? Hmmm…banyak yg mmg aku dah tak kisah nak buang, dah lebih 2 thn tak dgr lagikpun. But some of them aku still rasa sayang walaupun dah tak dgr..mcm my old favorite band BSB which I have all their albums. Camne ek? Buang ker tak buang? Buang je lah kan…Time to say goodbye to all my cassettes…huhuhu….

Okay guys…I’m going jogging at KLCC. It’s such a great place to jog, but they should have lockers available for joggers there. See ya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s