tetamu dari jauh datang…

Hari nie banyak kerja pulak. Sebabnya ada manager dari Singapore datang, so sibuk menolong dia sepanjang hari. Tadi baru dia blk naik flight pukul 5, boleh lah aku rileks sekejap + tulis dlm manjalara nie.

Ckp pasal Kota Singa, mungkin next week aku kena pergi sana lagik utk advance training for our company software. Sebenarnya budak lain yg kena pergi. Sebabnya software tu aku baru jer belajar guna. Nak advance training ape ke benda nya…tapi si A busy lah, si B busy lah…last last aku yg kena. Kononnya aku lah yg paling tak busy dkt ofis nie (mmg pun). Hehehe…takpe lah….Hopefully I’ll enjoy the trip.

Weekend nie kengkononnya ada bermacam plan. Akak aku baru abis exam MIA hari nie. She’ll be coming over tonite. Isetan pulak start sales hari nie!!! Gaji baru masuk semalam!! Wah wahh……apa lagik…(but I will sustain myself from going overboard ~ membazir itu amalan syaitan…kan kan…).

One easy way to control my spending habit : hari pertama masuk gaji terus kasik my mom and the rest masuk ASB. Sbb ASB takde atm machine kan…kalau tak tgh jln2 dkt shopping mall tangan gatal je nak pergi draw duit. Hehehe…

Selalunya kalau 1st day masuk gaji, bebudak ofis nie pun joli lah sekejap. Pergi makan tempat best2. Semalam pergi The Beach. Arinie pergi Bierkeller. Tapi the first week je lah. The rest of the month, makan sempoi je. Diorang nie lagik la kan, bayar loan rumah, loan kereta..adoii.. banyaknya tanggungjawab bila dah berkeluarga ek…Well, bersyukur lah kita dgn rezeki yg ada kan…

Mama sibuk kemas rumah sebab ahad nie ada tetamu jauh nak datang🙂. Semoga segalanya berjalan dengan sempurna. InsyaAllah….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s