Deja Vu & PGL

Isk isk…mengantuknya aku…..nak kate tidur lewat, takde lah lewat sangat. I think I got at least 6 hours sleep. Not enough, huh…I wanted to sleep earlier, but rite now I’m on Gilmore Girls first season rerun, pinjam dvd dari shaz. Ape lagik, abis satu dvd, tukar lagik. Then tukar lagik. I’m really addicted to all kind of tv series…

Okay….I’ve watched 2 shows last week.

i.Déjà vu theathre at Istana Budaya…Mmg best cerita nie. Tak menyesal pergi teman member aku pergi. Ogy berlakon sah sah laa 1st class. Telor Indon dia mmg real giler (dia pegang watak gadis indon).

Tapi yg aku tak sangka sangka si Safura. Aku kenal dia nie dlm industri hiburan gitu gitu je. Aku tau dia menyanyi, tapi takde lah best sgt lagu lagu dia. Dulu dia glamer sekejap time baru kahwin dgn artis. Lepas tu divorce. Anyway, I’m really surprised to see her acting skill. She’s really good. Mmg power. Good for her, at least walaupun dah tak meyanyi, dapat rezeki dari teater pulak.

Serena is so-so. Mungkin sbb dia pun baru je bertatih dlm dunia seni. But overall the show is great. Satu persembahan yg serius tapi diselangi dgn lawak2 bersahaja. Two thumbs up.

Another show that I watched:- PGL. At last! I don’t know why some people complained about the movie. I think it’s great. Can’t deny it could be done better in many aspects, but face it; compare to all other Malay movies, this one is one of the best.

I really like the Sultan Mahmud guy (don’t know what’s his name) , Sofea Jane, & Alex Komang. Tiara and M Nasir are fine. I could say they’ve done their best. Aku tak paham kenapa ada wartawan yg complain kisah cinta antara hero & heroin tu tak clear/blurry. Mmg lah org dulu2 bercinta macam tu. Guna renungan mata je dah cukup ha..hehe.. My favorite scene bila tuan puteri guna kuasa ajaib utk halau orang2 suruhan raja tu.

Tgk cerita tu, mmg perasan si M.Nasir dah berusia. But he still has the romantic edge. I think those who watch Selubung still remember his character in that movie. Romantic and gorgeous! Rasanya time tu laa aku (dan bebudak pompuan sebaya aku) mula jatuh cinta dgn tuan sifu..hehehe….

tata…rajin2 kerja kengkawan…jgn malas cam aku….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s