Weekend is here…!

Yup yup..it’s Friday!!! I still don’t have plans for the weekend. Dulu dulu rajin betul aku buat plan, tapi semakin hari semakin malas pulak. Rasa macam nak duduk rumah je. Kengkononnya nak kemas bilik, tapi end up layan blues je lah nanti. Tambah tambah musim hujan sekarang. Mmg syiok layan blues. Hehehe…

Lately, since my dear sista nak amik exam next week, I’ve been helping her taking care of my niece tisya for the weekend so she can study freely. Rajin betul kakak aku study. Siap buat note highlight sana sini lagik. Good for her.

Aku pun teringin jugak nak belajar lagi. But not now. Now I need to gain as much knowledge and experience as possible about the industry. Sebab aku ingat lagik masa aku mula mula masuk kerja. Terkapai kapai, banyak benda yg aku tak tahu.

Aku tertarik dgn sistem universiti aku dulu. Bila dah kerja 2 tahun baru boleh apply master. Jadinya sesiapa yg ade master tu mmg dah byk experience laa secara tidak langsung. Kalau tidak jadik macam dkt Malaysia sekarang nie. Employer taknak amik bebudak Master yg amatur sebab takde byk experience kerja tapi gaji kena bayar lebih tinggi dari bebudak degree.

Okay, back to my weekend blues….nak buat ape ye? Malam nie kita tgk Malaysia Idol. Esok pagi persuade my mom to escort me jogging (jaga kesihatan beb…). Then, I’ll ask my sista whether she needs me to babysit lagik ke tak. I don’t mind at all helping her since tisya is really easy to handle.

Hmm…PGL tak tgk lagik…13 going on 30 tak tgk lagik…pendek kata semua cerita lah aku tak tgk lagik….tgk lah macamana. Rajin ke tak aku nak keluar bertenggek dkt KLCC tu…huhu….. HAPPY WEEKEND EVERYBODY. …TAKE CARE OF YOUR HEALTH…

P.S: sape sape yg rajin bersukan tu, jaga jaga sket. Jgn sampai terseliuh😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s