congrats bear!!!!

It seems that things are going really fast at the end of the year. Sama lah mcm dkt sekolah dulu. Fall semester mmg rasa lagik sekejap dari Spring Semester.

My colleagues dkt Preschool dulu ckp, zaman dulu dulu lps Christmas baru lah diorang amik final exam, so you will feel Fall semester is longer. Tapi sbb ramai budak tak puas hati & takde mood nak study lps Christmas, UW kena lah pendekkan fall semester dan mansuhkan fall break seminggu. Dptlah abiskan semester tepat tepat pada hujung thn.

Well, as everybody knows, Anwar Ibrahim is a free man. I’m one of the people that felt happy to hear the news. Alhamdulilah, moga dia cepat sembuh. Some people said sakit tulang belakang nya itu hanya satu alasan utk keluar dari penjara. What the heck are they talking about. Tapi biasa lah kan, ada sesetengah orang mmg suka cakap macam tu. Sama lah time Ras Adiba nak pergi buat rawatan dkt Australia. Ramai yg bukak mulut tak puas hati.

Mmg dah lumrah alam, sesetengah manusia akan tak puas hati dgn keadaan. Rasa rasanya diorang nie mmg tak pernah nak imagine perkara tersebut terjadi dkt diri sendiri. Cuba bayangkan diri sendiri yg kena. Sakit tulang belakang mcm Anwar, or lumpuh mcm Ras. As wise man says, Try putting yourself in other person’s shoes. Baru lah tau deritanya. Mmg elok praktikkan peribahasa tu. Byk membantu aku personally in my life.

Sama lah jugak dgn topik mengumpat/mengutuk orang lain. Contoh klasik ( ala ala mami jarum) yg selalu terjadi misalnya ckp anak jiran sebelah tu terlalu sosial, asik berkepit dgn lelaki. At the end tgk tgk anak dia yg lagik teruk.

Mama aku pesan, sebelum buka mulut mengata orang, ingat dulu diri sendiri. Kalau nak mengata suami orang ke, anak orang ke, jgn lupa kita belum tahu apa yg akan terjadi pada masa depan. In the future kita sendiri pun akan kahwin and dpt anak jugak. Nnt terkena blk dkt anak sendiri baru tahu pedihnya. Jadik kesimpulannya jangan lah mengata orang kan…

Okay…HAPPY MONDAY EVERYONE. Selamat bekerja & belajar !!!

CoNGRatuLaTioNs to my senior Ishak a.k.a Bear & Kak Sal yg naik pelamin semalam. Semoga berkekalan ke anak cucu…amin…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s