merdeka 2004

lamanya aku tak menulis. Kali nie bkn sebab tiada idea. Idea byk bersarang dalam otak, tapi masa yg tiada. Sibuk dgn kerja & komitmen lain. Tgk tgk dah masuk bulan 9. Mak aihh..cepat betul masa berlalu yek…

Baru baru ini sambut merdeka buat pertama kali di KLCC. Dua tahun sebelum nie, me and my boyfriend pernah nak pergi celebrate merdeka dkt KLCC. Tapi aku tak tahan tgk perangai manusia yg pelik2, jadik last last kitorang pergi tgk Lilo & Stitch dkt wayang. huhuhu…tak sia sia…stitch mmg best🙂.

Anyway, sebab dah tak tau nak pergi mana and kali nie ada kereta (so rasa selamat sket), jadik kitorang pun pergi laa KLCC merdeka kali nie. Still ada sesetengah org yg ntah ape ape = mengalami krisis indentiti, tapi aku buat tak nampak je.

Plg aku tak suka ada warga bukan Malaysia yg ter’over’ menjerit dan berjoget. Gila agaknya. Mmg menyakitkan mata.

Lepas tu mat mat rempit yg bermaharajalela di jalan. Aku tau lah mmg perangai diorang macam tu, tak boley nak cakap ape dah. Tapi jgn lah sampai ganggu lalu lintas kereta. Nanti driver dkt sebelah tu ‘naik angin’, aku gak yg susah.

Whatever it is, fireworks aritu mmg power. Rasa setanding dgn US punya. Best best…

tapi bila dia pasang lagu jalur gemilang & keranamu Malaysia, kitorang semua tergagap gagap nak menyanyi, buat malu je. Except ada lah sorang cik abang tu a.k.a my boyfriend yg hafal habis lirik🙂. Mmg patriotik! Cayalah!

Oraitt….Moga kita semua merdeka dari segala anasir yg boleh menjajah kita, for eg: devil, money, etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s