clash….

I started my day as usual. Tgh buat buat kerja, hp berbunyi. Aku tak cam nombor yg tertera, tapi angkat jer lah kan. Tgk tgk kawan lama aku. I’m so happy to hear from her. Mmg dah lama sgt tak sembang dgn dia. But later lepas sembang2, rupa rupanya dia ada cerita sedey. Dia baru clash dgn bf dia yg dah 5 tahun bercouple.

What the hell is happening in this world? This is the 3rd time I heard such news this year ~ and it is only August.

Earlier this year ada sorang member aku call nangis2 coz she break up with her bf after 5 years relationship. Sbbnya si lelaki tu tak jujur. Seriously, member aku nie cun giler, baik giler, sopan santun, lengkap segalanya. Mmg bodoh lelaki tu buat macam tu.

Lps tu bln lps, sorang lagik member aku ditinggalkan boyfriend lps couple 4 thn. Dah siap plan nak kahwin pulak tu. Yg nie lagik teruk. Hilang macam tu jer takde khabar berita. And to me, this gal is the kindest human being in the world. Terlalu lah baik hati; time dia susah pun dia akan tolong jugak kita.

Lps tu hari nie pulak. Pun budak baik. Clash sbb ada perempuan lain yg kononnya lagik cun sibuk tackle lelaki tu. Sabor jer lah…Kalau yer pun cun mcm puteri kayangan sekalipun, takde nilai ke percintaan diorang selama nie? Isk isk..aku yg dengar pun jadik tensen & sedey…

Kalau lah benda benda nie terjadi dkt budak2 perempuan yg “nakal” takperlah. Ini semuanya yg baik baik. Agaknya sbb terlalu baik, org amik kesempatan lah pulak…

Takpe lah kan…jahat nnt dibalas jahat. Kalau bkn di dunia, di akhirat nnt akan terima balasan.

Pengajaran utk mereka yg di alam percintaan, jgn terlebih lebih menabur budi & berkorban demi cinta sebab kita tak tahu apa yg akan terjadi pada masa depan. Tapi harap harapnya jadik macam Cinderella’s Story (happy ending) lah ek…InsyaAllah…mtk jauhkan dari hasutan syaitan…amin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s