clash….

I started my day as usual. Tgh buat buat kerja, hp berbunyi. Aku tak cam nombor yg tertera, tapi angkat jer lah kan. Tgk tgk kawan lama aku. I’m so happy to hear from her. Mmg dah lama sgt tak sembang dgn dia. But later lepas sembang2, rupa rupanya dia ada cerita sedey. Dia baru clash dgn bf dia yg dah 5 tahun bercouple.

What the hell is happening in this world? This is the 3rd time I heard such news this year ~ and it is only August.

Earlier this year ada sorang member aku call nangis2 coz she break up with her bf after 5 years relationship. Sbbnya si lelaki tu tak jujur. Seriously, member aku nie cun giler, baik giler, sopan santun, lengkap segalanya. Mmg bodoh lelaki tu buat macam tu.

Lps tu bln lps, sorang lagik member aku ditinggalkan boyfriend lps couple 4 thn. Dah siap plan nak kahwin pulak tu. Yg nie lagik teruk. Hilang macam tu jer takde khabar berita. And to me, this gal is the kindest human being in the world. Terlalu lah baik hati; time dia susah pun dia akan tolong jugak kita.

Lps tu hari nie pulak. Pun budak baik. Clash sbb ada perempuan lain yg kononnya lagik cun sibuk tackle lelaki tu. Sabor jer lah…Kalau yer pun cun mcm puteri kayangan sekalipun, takde nilai ke percintaan diorang selama nie? Isk isk..aku yg dengar pun jadik tensen & sedey…

Kalau lah benda benda nie terjadi dkt budak2 perempuan yg “nakal” takperlah. Ini semuanya yg baik baik. Agaknya sbb terlalu baik, org amik kesempatan lah pulak…

Takpe lah kan…jahat nnt dibalas jahat. Kalau bkn di dunia, di akhirat nnt akan terima balasan.

Pengajaran utk mereka yg di alam percintaan, jgn terlebih lebih menabur budi & berkorban demi cinta sebab kita tak tahu apa yg akan terjadi pada masa depan. Tapi harap harapnya jadik macam Cinderella’s Story (happy ending) lah ek…InsyaAllah…mtk jauhkan dari hasutan syaitan…amin..

Advertisements

VOTE JAC send to 33308

Kenapa laa aku dah tak rajin menulis dlm nie. Sebab aku dah kerja yek? Nak kate takde masa, takde laa busy sgt. Tapi mungkin takde cerita menarik kot. Kiranya office life nie kurang byk cerita laa daripada college life.

Yer lah kan…Rindunya dgn my college……wish I could be there one last time ~maybe for the football game; where you can jump around after the 3rd quarter:). And sing all our creative songs! Sigh…

Anyway, since now I’m thousands miles away from there, and since I’m in Malaysia, instead of pergi tgk american football, I became one of the people yg pergi bukit jalil tgk akademi fantasia final. Hahahaha….jgn mare….

Aku takde lah ikut sgt benda nie sbb aku takde astro, tapi bila aku dah start tgk ( sbb si makyam laa heret aku gi nz kat keramat tu tgk…hehehe) , I feel obligated to support Linda coz she’s soooo good. Adam pun aku support, siap sms lagik. Tapi bila Linda terkeluar, terkejut beruk aku. Jadik aku pun bertungkus lumus AFMASUK kan Linda kembali. Hehehe…ramai pulak org tak puas ati bila dia masuk blk.

Tapi peduli apa aku. Duit aku yg sms, bkn duit diorang…huhu….dan sejak Linda masuk blk, aku tak afundi dah adam. Takmo pecah undi laa katakan…semangat tu…(peminat adam jgn marah yek)…

So Saturday nite aritu, kami pun join laa rakyat Malaysia yg lain, berpusu pusu ke Bkt Jalil. Punya lah ramai org terjerit jerit. Rasanya yg plg ramai peminat zahid ngan farah lah dkt situ yg tak penat penat menjerit nama artis kesayangan mereka.

Mula mula tu kan, aku cool jer. Tapi ntah macamana ntah….lepas tu, aku pun turut sama jerit…dgn nama aznil pun aku jerit sekali. Hahaha…seb baik boyfriend aku ada sebelah. Kalau tidak, lagi teruk agaknya…kua kua kua…

Anyway, puas ati laa walaupun Linda dpt no.2. Sbb kalau nak compare dgn sorakan dkt stadium tu, rasanya dia laa yg paling kurang peminat. Maybe peminat farah takat jerit je, tak sms kot. Hehe…

Aku pun sebenarnya hajat di hati nak sms sikit je.Tgk tgk cik abang dkt sebelah aku tu sms zahid laa pulak. Tensen tensen. So aku pun sms laa lagik. Hehe…last last yg untungnya astro..hahaha….

Lepas nie, kite layan Malaysian idol pulak. Aku supporter Jac. Walaupun ade org tak suka die sbb kata die tu terlalu experience; so tak layak nak bertanding dlm pertandingan amatur mcm nie, aku tetap penyokong setia dia, sbb die mmg power gila. Tak percaya, mlm nie jgn lupe tgk 8TV @ 945pm.

type VOTE JAC send to 33308.

ENJOY THE WEEKENNDDDDD!!!!!!

today malaysian idol, tomorrow AF

~~HaPPy WeeKend EveRyBoDY~~

Friday nite is my favorite, because I can sleep late and wake up as late as I want. ( i love sleeping…sigh…). Plus with the Malaysian Idol going on now, dok rumah layan tv jer lah aku.

Lagikpun weekend lepas kan dah all-out dkt Penang. Aku selalunya kalau satu weekend tu dah all-out, the next weekend aku kena relax & goyang kaki dkt rumah je. ( exception for tomorrow nite – going to watch AF @ Bkt Jalil!!!!).

Plus, my mom coming back soon. So, kena lah buat operasi kemas rumah. Kalau tak pengsan mak aku bila balik nanti. Sebabnya, tahap QC mak aku tinggi betul. Kalau nak mop lantai, kena 3 kali baru dia puas hati.

My training is over just now. I’m glad they send me to the training. Dpt belajar byk benda, and dpt kenal kawan2 baru. hehehe….tapi kan, disebabkan aku nie antara yg termuda dkt situ = lack of experience, kengkadang blur sket dpn apa yg diorang cerita. Samada dari segi apa yg kitorang tgh belajar time training, ataupun bab2 lain.

Contohnya tadi, macamana ntah boley terkeluar cerita pasal giving birth. Cerita pasal pain in labor, c-section, ephidural, etc. Aku nie dah lah tak ambik biology, mmg blur dibuatnya. Bak kata org org tua, budak kecik dok diam diam jer…hehehhe….

Monday kena pergi kerja dah…Mesti berlambakkk kerjaa….Sbb next week dah nak buat quarter closing…Well, I don’t care. Enjoy the weekend while it lasts. ~SEiZe tHe DaY~

USM konvo

Baru pulang dari Penang semalam. Walaupun penat tapi demi cik abang tercinta aku sanggup. hehehe…Lagipun bukannya aku yg drive.

Seumur hidup aku, ini 1st time attend konvo dkt Malaysia nie. Best jugak. Sbb walaupun tak best tak boley masuk dlm dewan, boley jugak jln2 dkt tapak konvo ~ shopping 🙂.

USM tak dapat dinafikan mmg cantik, plus it has a kind of study atmosphere. Dan akhirnya aku sampai jugak dekat dewan kuliah yg paling lama dkt situ ~ where they shoot my fav movie Ali Setan; yg ada bunyi katak tu…hehehe…

Tapi Penang as a city….mak aihh… busy, congested, & berhabuk. Kesian aku tgk dkt pantai tu…

*Congratsss utk si dia. I am really proud of you. We made it!!!!

**Congratsss jugak utk rerakan lain yg grad. ~ Che Pon & Irfaan (UKM), Amat, Senoi, Pak Chat, Lat, Bagak, Bahok, Puya, etc…

***Sedekahkan Al- fatihah utk sahabat kita dari USM yg kembali ke rahmatullah baru baru ini akibat kemalangan kereta. Aku nak cerita kat sini pun tak sanggup sebab sedey sgt…nanti aku yg nangis.

****Ramai yg meninggal di usia muda sekarang, peringatan dari Allah S.W.T utk kita? renung renungkan…

Baik aku berhenti sekarang. Lelah bahana dari Penang blm habis lagik, dah kena pergi training seminggu. Nasib baik mkn best. Caloss!!! Jgn lupa AFUNDI LINDA !!!