Arah ke Lisbon

Mari kita cakap pasal bola lagik. Hari tu dgn bersemangat nya aku bgn pukul 1 pagi utk tgk Holland vs. Sweden. Aduhai…sabor je…bosan nak mati the first half tu. Nasib baik aku tgk dkt kedai mamaking dgn my boyfriend and our friends sambil menikmati teh tarik mamak. Kalau tgk dkt rumah, gerenti dah tertidur…

Walaupun kitorang sokong Holland, boyfriend aku dari minit pertama lagi mengutuk Nistelroy hanya kerana kebencian dia terhadap Red Devil. Mula mula aku marah dia. Tapi bila dah 2nd half tu, aku pun jadik tensen. Apesal lah pakcik Nistelroy nie tak score2. Asik nak tunggu bola muntah je. Nasib baik ada Robben. Best sket game. Tapi Nistelroy yg dpt jadik men of the match. Hampeh…Dah la nak kena jual dah dgn Man U.

Anyway, kami dgn taat setia menunggu sampai jam 530 pagi. At last, Holland menang dan dptlah kami RM10 dari Faiq. Kua kua kua…

Berdasarkan performance time quarter final tu, aku rasa Portugal lagik terer daripada Holland. Mmg cun gila laaa diorang gelecek bola. Kita tgk je macamana semi nanti. Aku sokong Portugal.

Pasal Chezh, aku mmg tak kenal sape sape dlm team tu melainkan Nedved. Hmm…agaknya tak lama lagik ramai lah orang pakai jersey Chezh pulak ek…

Hard Rock Cafe sebelah ofis aku nie ada poster EURO punyalah besar. Tapi setiap hari bila pass by situ, dalam hati aku akan pangkah one player. Hari tu dah pangkah Raul. Lepas tu Totti. Lepas tu Beckham. Hari nie Zidane pulak. Mmg best EURO kali nie. Puas hati. So I guess no more such things as Bend It Like Beckham huh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s