lock your roof!

Gara gara kes ragut yg berleluasa, dlm minggu nie polis buat operasi dlm area golden triangle nie. Aku jln sket, terjumpa pakcik polis. Jln lagik, jumpa abang polis. Never felt that safe. Selalunya time berjalan aku pegang beg mcm pegang baby. Genggam kuat macam lah benda tu nak terjatuh.

Walaupun takde duit pun dlm tu, aku takmo lah kehilangan beg aku yg lawa tu kan..hehehe.

Baru je aku rasa selamat, tgk tgk kelmarin waktu aku dok lepak menunggu berita sukan Buletin Utama, jiran sebelah rumah ketuk pintu. Dia cakap rumah dia kena burglary. Tiba tiba je darah aku berderau. Mak aku pergi tgk. Ntah apesal aku tiba tiba rasa takut dok sorang dlm rumah, so aku pun follow lah mak aku sekali.

Takde apa yg hilang melainkan duit. Kamera digital punya mahal pun dia tak ambik. Bodoh pun ada pencuri tu. Mesti drug addicts agaknya. Tapi yg ironi nya pencuri nie masuk melalui bumbung. Kan ada bumbung yg boley bukak utk org repair plumbing ke ape…hah..ikut situlah dia masuk. Dia bukak atap sebelah atas utk masuk. Waktu siang pulak tu. Sabar je…

Yg agak menakutkan aku, atap yg diorang bukak tu dekat giler dgn bilik tidur aku. Aku bukan takut duit hilang sebab bukan ada duit pun dlm bilik tu. Tapi takut lah jugak dari segi keselamatan kan…

Office mate aku ckp actually bumbung tu boley lock. Jadik kengkawan…nie tambah lagik satu benda kita kena alert. Walaupun pintu depan dan belakang & tingkap tertutup rapi, ada lagik cara pecuri boley masuk. So berhati hati lah ye. Kalau rasa area tu bahaya, boley laa carik lock utk roof. Alahai…roof pun kena lock zaman sekarang nie kan….sabor je…

Anyway, semlm aku gagahkan diri jugak bangun sebab nak tgk England vs Portugal. What the heck was Beckham doing…asik asik nak tembak gagak…nasib baik aku tak sokong England dah kali nie….Utk peminat2 England, jgn laa frust pulak. Takde nasib je tu…Bak kata cik abang aku, diorang terer mmg terer, only that they are not born to be the champion… hehehe…taktau laa betul ke tak…

Okei…have a great weekend everyone….enjoy euro 2004 while it last.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s