Ipoh mali…

Baru balik dari Ipoh. Dah lama tak pergi sana. Dah lebih 5 tahun. Kali terakhir pergi waktu visit si dia di USM Tronoh. Sekarang dah takde USM di situ. Dah jual kepada UTP.

Anyway, Ipoh mmg best. Just nice. Tak terlalu sesak dan tak terlalu bosan. Tapi bila dah melepasi tengah malam, sesetengah area jadik mcm dlm filem KL Menjerit. Sakan mereka berlumba motor dan kereta.

Hari ahad kitorang pergi kenduri kahwin Ilah. Ramai jugak budak maktab datang. Mmg puas hati. Lauk kenduri mmg menepati citarasa aku. Gulai nangka dgn perut, ayam goreng, dan air asam ala utara habis dimakan. First time aku pergi kenduri hidangan ala kampung begitu, memang best.

Pasangan pengantin bagaikan pinang dibelah dua. Memang sepadan. Tahniah sahabat. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dan kekal bahagia selamanya. InsyaAllah…

Lepas kenduri, aku dan kengkawan pergi pekena durian dkt rumah Shaira. Dalam lebih kurang 10 org member aku dkt situ, aku lah yg mkn banyak sekali tanpa segan silunya. Dah setahun tak pekena durian beb…Makasih Shaira šŸ™‚.

Paling seronok, sebab dapat jumpa member member lama. Antaranya jumpa K.I., Helmi, Boye, Ilzam & Shaira. Mereka nie antara orang orang yg pertama aku jumpa waktu mula mejejakkan kaki ke maktab sebab diorang classmate aku. Jadik, walaupun dah bertahun tahun tak berjumpa, the familiar & comfortable feeling is still in the air. Some of them change physically (a little bit), but the characters remain the same. That’s good.

Nanti aku nak pergi Ipoh lagik. Ipoh mali…kua kua kua…

Already missing you. One day without you is really a loooongggggg day…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s