eppy burfday utk si dia!!!

It’s 18th MAY!!!

Happy Birthday to my dearest…

Big boy already…πŸ˜‰.

I remember when we were in form 1. He was only as tall as me. Well, I mean as short as me, huhuhu…Tapi dia lagik kebudakan laa dari aku, hehehe…org perempuan kan matured cepat sket. Time tu budak laki still main kejar kejar lagik. Baju pun tak ber’iron’. Tapi tak iron pun kita suka kan…huhuhu…

Time birthday dia, nak sangat kasik hadiah. Tapi malu laa pulak kan. Angin takde, ribut takde, tetiba nak kasik hadiah. Time tu kitorang blm couple lagik, baru minat minat jer.

I still remember the moment when I look at his date of birth in our class record. I was so excited because he was born in the same month with me. Kiranya mcm mmg ada hint laa yg kitorang nie sepadan. Huhuhu..teen crush.

Anyway, since I cannot buy him present sbb taknak jadik ‘perigi yg mencari timba’, aku pun volunteer lah nak belikan hadiah dari pihak kelas. ( Kelas kitorang kasik hadiah utk semua orang). Selalunya ajk kelas yg beli, tapi kira aku menyibuk lah time tu menvolunteerkan diri. Hehehe…

Bebudak lain pun setuju. So time blk KL hujung minggu aku pun beli hadiah yg spesel lah utk dia. Siap pergi CM tu beli, lebih budget pun takpe… crush punya pasal lah katakan…πŸ˜‰.

Time form 1. aku duduk dkt belakang sekali dlm kelas. Tempat paling strategik utk mengusha sbb dia duduk depan sekali (konon rajin kot). So hari hari boley usha diaπŸ™‚.Tgk dia menulis, bersembang, ketawa, tidooorrr, melompat, and doing some other playful stuff πŸ˜‰. Apa lagik, lama lama dari mata jatuh lah ke hati…

But at that time I was not sure he likes me or not. Kekadang ada lah kan dia pusing belakang. Tapi tak 100% sure lak dia tgk siapa. Mana lah tau dia tgk bakul sampah yg dkt belakang aku tu ke…hehehe…

Bila dah naik form 2 and kitorang dah start couple, aku siap mintak dekat pihak sekolah lagik agar waktu prep diadakan dgn ahli kelas. Sebelum2 nie, kalau time prep, budak laki ngan laki, pompuan ngan pompuan. Aku propose kat bebudak wakil pelajar. Diorang pun setuju. Siap kumpul tandatangan satu batch lagik tu. Kitorang kasik alasan supaya lebih senang utk berbincang sbb homework/group project kan diberi ikut kelas. Tapi time tu dalam hati aku excited laa sbb nnt lagik selalu boleh main usha usha…hahaha…

Tgk tgk pihak sekolah approve. Seronoknya, sbb waktu prep informal kan. Tak payah pakai uniform. Takde cikgu pulak tu. Time tu mmg tak pernah dah pergi prep dkt library. Kalau salah sorang pergi library, sahih laa kes merajuk. So tak lama lepas tu bermula lah pulak adegan pujuk memujuk. Sigh…good old times…

But that did not last long. Ada lah pulak orang berdating time prep. Terpaksa lah cikgu ubah balik cara prep. Kena lah mengadap muka bebudak perempuan tu balik. Takde lah boley main usha usha dah. WITH AN EXCEPTION, waktu sebelum dan selepas prep. Si dia masuk kelas ambik & hantar buku. walaupun takde buku nak letak, mesti dia datang jugak. Berbunga rasa hatiπŸ˜‰….

Happy Birthday sweetheart…Sorry I can’t be there at the moment. But hopefully I can be there with you for the rest of my life. So that hari hari boley usha kan kan πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s