AIM 2004

Two thumbs up for my favorite group Too Phat for their wins in AIM. Dah agak dah mesti diorang akan dpt at least one awardšŸ™‚.

My personal opinion, I really think lagu Alhamdulilah tu cukup bagus, punya mesej yg cukup baik utk disampaikan. In fact, I do learn some new vocabulary from all these mix english-malay songs. Tapi nak buat macamana, RTM nak gam jugak lagu lagu tu atas alasan bahasanya carca marba. Kiranya site aku nie pun tak boley masuk RTM jugak lah sebab bahasa rojak, hehehe… Well, different people has their own opinion about stuff. That’s how world works. No sweat.

Tapi aku tak rasa perkara nie affect sgt those singers since sekarang dah byk radio swasta tak mcm dulu. Teringat pulak ek zaman dulu artis2 rock berambut panjang tensen tak dpt carik mkn bila digam RTM. Maka tika itulah terciptanya lagu Bernafas Dlm Lumpur dari Wings. Hehehe…old memories…

Anyway ckp pasal AIM, the rock performance from those rock groups were really cool. I really feel old when I realised I know the words from the lefthanded song, huh…

Pasal AIM, sbb aku tak beli dan nilai album2 yg dipertandingkan, takde lah aku nak pertikaikan kemenangan sesiapa. Btw, aku rasa awal awal dulu aku ada terbaca CT ckp dia plg berpuas hati dgn album EMAS tu. Maybe sebab kali nie dia lebih involve kot. I guess mana mana album pun, kalau penyanyi tu turun padang sekali time proses pembikinan, bkn takat menyanyi je, mmg hasilnya lebih berkualiti. Mcm lah Too Phat, Rashmanu, etc.

Anyway, aku puas hati sangat sangat bila lagu Selagi Ada Cinta menang lagu terbaik tahun nie. It’s a great combination from my three favorite person; Ning, Nurul, & Ajai. Congrats!

*Too Phat platinum album featuring Alhamdulilah versi melayu. Siap ada Dian deklamasi sajak. Rumors on the street Dian & Malique are really in a serious relationship. Cayalah!

**Handsome kan M. Nasir rambut pendek? hehehe….šŸ˜‰

Selagi ada cinta di hatiku,
Selagi ada rindu yang membara,
Selagi air mata ini mengalir,
Kau tetap di hati ini,
Cintamu tetap di hati…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s