mari mari mengundi

My Chinese acquaintances: Very good lah they do election on Sunday. So everyone can vote. If Saturday, some people get lazy you know after work.

My Malay acquaintances: Ape pasal lah buat hari ahad. Rugi cuti minggu nie.

Aku yg tak pernah mengundi nie cuma mendengar. Rata rata kenalan cina aku semua bersemangat nak pergi mengundi. Ada yg ambil cuti hari isnin kalau nak pergi mengundi luar KL. Semua dah cek nama dekat website pilihanraya. So, semua dah tahu siapa calon2 yg bertanding di kawasan mereka.

Tapi kenalan kenalan melayu pulak, bukan setakat malas nak pergi sebab jatuh pada hari ahad. Ada yg umur nak masuk 30 pun belum mendaftar lagik. Apa pasal yek macam nie…ada yg ckp sebab cuma satu undi takde beza, ada yg ckp malas nak beratur panjang sangat. Habis tu bebudak cina tu tak payah beratur ke? Musykil musykil…

Dua tiga hari nie rindu betul dkt Nicholas. Sampai nangis jadinya. Pelik sungguh. Dia tak ada pertalian darah dengan aku. Bukan boyfriend aku. It is a special kind of love…It hurts to know I won’t meet him again. He must be big now…tau tau lah kan budak kecik beberapa bulan tak jumpa mesti dah naik tinggi…menyesal pulak aku tak video cam keletah dia haritu. Tgk gambar tak cukup lah..isk isk isk…Bila lah aku nak dpt my own baby boy nie…😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s