telekong oh telekong…

Okay…so last friday I took full courage to ask permission from my boss. He was not that happy about it, nevertheless he let me go for the interview. Got another interview with one more insurance company today, tapi tak berani dah lah aku nak tanya boss. Rezeki ku sudah di sini, terima lah seadanya…

Anyway, makacih byk byk jugak dekat Aziedy sebab secara tidak langsung banyak benda pasal interview2 nie cik abg ku belajar dari dia, dan lepas tu baru cik abg ku ajar aku. Some of the things yg aku belajar dari diorang: i.antar application through pos laju, ii.antar resume kertas keras (kaler pinky pinky & scented macam legally blonde pun bley kot), dan jgn lupa cover letter tu kalau boleh menepati ciri2 company tu.

Utk bebudak UW, rerajin laa belek site career center dekat business school punya website. Rasanya semua orang boleh access site tu. Banyak sangat membantu…

Anyway, tukar topik sat…meh cerita pasal mimpi. Semalam aku mimpi tadika aku. I mean tadika yang aku kerja laa dulu tu lah, bukan tadika fatima jalan ampang tu 😉.

Aku mimpi aku dapat cuti seminggu so aku pergi US sebab nak visit tadika aku tu. Lepas tu time jumpa diorang air mata ku menitis sebab rindu sangat. Ada sorang budak tu peluk aku sampai takmo lepas. Btw, yg peliknya aku rasa bila aku bangun kesedihan tu macam real giler je…

Mungkin aku mimpi sebab aku baru dapat email dari Terri (one of the teachers over there) baru baru nie. Sampai terbawak ke mimpi…Anyway, nak dijadikan cerita, 5-6 bulan dulu time aku pindah rumah, aku ter ‘misplaced’ kain telekong aku. Sebab time tu kan jadi nomad dekat rumah Ena, Nini & Zaini, so barang barang aku mmg bersepah laa time tu.

Yg aku ingat, aku simpan telekong tu dkt tadika. Lepas tu bila summer session habis, aku nak bawak blk sebab time tu nak pindah masuk dorm. Tapi kalau korang ingat kan, time tu parents sibuk kasik hadiah memacam dkt cikgu. Maka time tu aku pun sibuk nak bwk blk semua hadiah, aiskrim, etc. So, time tu lah telekong aku missing in action.

Selepas setengah tahun aku kehilangan telekong tu, kelmarin Terri kasik email. Dia kata dia terjumpa telekong aku. Bukan aku tak carik kat tadika tu, dah banyak kali cari tapi tak jumpa pun. Rupa rupanya Terri terjumpa dalam bakul dramatic area (brg brg yg digunakan utk dramatic play i.e costume, props, etc).

Terri cakap mesti ada budak telebih rajin yg simpankan dalam bakul tu. Sbb rules kat tadika aku tu memang lepas main kena kemas sendiri. Kalau taknak kemas kena punish dgn cikgu la gamaknya, e.g: tak dapat pergi main dkt playground. Hehehe..jahat tak.

Ada orang ingat telekong aku tu costume rupanya. Diorang ingat costume hantu agaknya kan…huhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s