6 months max you’ll be happy coz of money…

Dah lama tak update. Biasalaa…orang takde komputer🙂.

Lusa exam, penentuan hidup mati laa kiranya. Harap harap terbuka hati Margie nak kasik markah tinggi tinggi sket, amin…I’m glad I took the class with her. Masa nak ambik kelas tu dulu, takut jugak. Semua orang kate kelas killer, ditambah dgn cikgu killer, kecut habis laa…Tgk tgk best jugak si margie nie. Tak ngantuk langsung, dan yg paling penting dia selalu kaitkan dgn dunia realiti. So mcm ter’inspired’ jugak lah nak jadik actuary. Huhuhu…

Hari tu time kelas psychology, cikgu tanya what are the things that makes you happy?. Bincang punya bincang, keluar lah topik duit. Then cikgu cakap paling lama orang rasa gembira sbb dpt duit average 6 bulan je. Lepas tu dah tak rasa ape sangat. Sbb tu dia kata org kaya sibuk collect kereta. Beli Porsche sebijik, happy giler. Tapi lepas 6 bulan rasa mcm nak beli kereta lain. ( boley apply tak dkt org yg asyik beli handbag je? huhuhu..).

Cikgu kate boleh laa jugak apply dekat benda lain. Contohnya dlm percintaan ke, cuma dia kate tu lebey complicated sket, and more varied from person to person. So kalau lepas 6 bulan tu rasa boring biasa lah ek…pepandai lah renew the vow…huhuhu…

Hari Ahad graduation, mcm tak percaya je. Dulu asyik hope for this day to come. Looking 4 years back, banyak jugak benda sebenarnya yg tak berjaya disempurnakan. Cthnya tak berjaya nak kumpul dolar amerika banyak banyak, huhuhu..tak berjaya nak ambik lesen kereta..(hampehhhh sungguhhhhhh!!!), etc, etc….

Generally, 1st year dekat sini riang gembira, excited laa katakan. Kelas pun senang je. 2nd year kekadang jadik depressed + homesick, dan mungkin kerana berlagak pointer pun macam nak jatuh. Huhuhu…Nasib baik dapat masuk Business School time tu. Remembering those days when I was struggling to be in Grainger…

Then, 3rd year dah insaf, rajin sket. 4th year kembali excited sebab dah nak grad. But now, perasaan excited pun bercampur baur. Sebab dah kena jadik orang dewasa, kena carik kerja, carik duit, balas jasa mama ayah tersayang…

Getar jari-jemari,
Bertaut pada harapan ini,
Aku membilang hari,
Apa akan datang nanti,
Ku nanti,
Istana menanti, pasti…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s