souvenir from the 2 yrs old

Something great happened last 2 weeks. Waktu tu tengah tukar diaper Ian dkt tempat kerja. I’m personally okay with changing diaper things. Kelakar pulak teringat dulu2 waktu awal kerja aku suka jer mengelat kalau kena tukar diaper. Rasanya dah nak dekat setahun kerja tadika baru 1st time aku try buat kerja tu.

Since aku takde adik, mmg tak reti ape ape mengenai diaper nie. Jgn kata aku, kakak aku pun tak reti jugak. Sbb mama tak pernah suruh kitorang tolong benda benda macam tu. Teringat ada satu kali tu mama suruh tolong pakaikan Adeeb lampin baru. Aku dgn kakak aku dua dua tak reti nak lipat, last last tunggu lah jugak mama aku. Hehehe….

Anyway, back to the diaper things. Sbb cecikgu sumer tgk aku nie kategori penyayang terlebey (ehem ehem…), diorang mmg suka lah tempatkan aku dekat kelas toddler (2 years old). So biasalah kan diorang nie ada yg pakai pampers lagik. Jadik lelama aku jadik biasalah buat kerja nie.

So 2 minggu lepas waktu aku tgh tukar pampers si Ian sambil nyanyi nyanyi dgn dia, tetiba jer dier ckp “Menina”. Aku terkejut sambil tgk dkt dia (sbb dia tak pernah sebut nama aku, cam kira pelat lagik laa budak nie). Lepas tu dier sebut lagik. Hehehe…seronok gila rasa hati time tu. Cam priceless laa. Sejak dari hari tu mmg dia dah pandai panggil nama aku. (kat tadika sini panggil cikgu dgn nama je, tader sebut teacher).

Anyway, tu cerita 2 minggu lepas. Then hari nie…hati aku kembali riang gembira. Teka sebab ape? Sebab si nicholas pulak sebut nama aku. Huhuhu…Cam tak percaya tadik, coz the last time I remembered he called me “aaanneee”. So aku ingat mmg takkan sempat dah laa nak dgr dier sebut nama aku.

Tapi tadik waktu ada lagik sorang cikgu marah die sbb dier letak tupperware atas kepala, die tgk dkt aku, lepas tu panggil “Menina” (nak simpati laa tu…). Haa…terkezut aku. Sbb seronok banyak kali laa hari nie aku tanya dia “What’s my name?”…huhuhu..Die pun seronok jer melayan🙂.

I guess that could be one of the best souvenir from a 2 year old…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s