Al fatihah…

Lagu M Nasir Satu Hari di Hari Raya tu mmg feel kan. Dulu ingatkan tu lagu lama die nyanyi balik sebab iramanya syahdu semacam je. (since selalunya lagu lagu raya lama yg mmg kick).

Bila baca paper ttg komen die pasal lagu tu, I have a feeling he hated it when Vince nyanyi lagu tu using R&B mix. Mmg suka suka hati je ker kat malaysia amik lagu orang tak mintak izin? Mungkin sesetgh org kate die berlagak bile die cerewet bab pilih penyanyi utk nyanyi lagu die. Well, I grew up with this sifu’s songs and respect him so much. Thus I think punya pasal lah dia nak cerewet pun..huhuhu…

I have to declare this year tahun plg sedih aku rasa beraya di perantauan. Dunno why. Selalunya cam ok je. Maybe sbb dah nak dekat sangat nak balik kot. Nak kate sebab exam, thn lepas pun exam jugak.

Semalam aku tertarik dgn satu artikel dlm Berita Harian tentang rumah orang orang tua. I don’t realised ramai jugak orang Malaysia yg tinggalkan mak bapak mereka. How could they do such things…Ada yang sampai ada 4 orang anak, takde sorang pun ke yg nak jaga. Ugghh..I promised myself to be a better daughter in the future.

Baca Utusan Malaysia. Ada accident melibatkan family friend abang. Kesemua lima sekeluarga meninggal dunia. Yang sebaya dgn abang tu gengnya main bola di padang. In fact rite now while I’m writing, dia tengah tunggu mayat utk solat jenazah di masjid Keroh. Sekali lagi mindaku diingatkan tentang ajal maut yang bisa datang mengetuk bila bila masa sahaja…

Mari lah kita sama sama sedekahkan Al Fatihah buat mereka yg pergi mengadap Ilahi di bulan Ramadhan ini. Moga mereka ditempatkan di kalangan yg beriman.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s