re’bonding’ with my bro?

Lately I’m getting nervous psl nak blk Malaysia. Dunno why. Maybe sebab dah nak dekat sangat nak blk make me more homesick, maybe sbb byk bender tak setel lagik, or maybe just pms. Duhh..

Teringat jugak pasal 2 pelajar Malaysia yang kembali ke rahmatullah baru baru ini. I was crying while reading the news even I didn’t know them. Sayu rasanya. Lepas tu aku teringat pulak allahyarham Azra. Moga Allah tempatkan dia di kalangan mereka yang beriman. Amin…

Personally, i think it’s good for your heart to remember death. How death surround us. Kira terjaga sikit daripada lena yang bila bila sahaja ajal akan tiba.

Bila hati sayu + nak dekat raya, rasa macam nak balik Malaysia esok jugak. Hehehe…InsyaAllah I’ll leave this place next month. Tapi aku nak singgah jumpa abang aku di UK dulu. We haven’t meet for sooo longgg I really think I should spare a week to reconnect with him, no matter how homesick I am. Huhuhu…

Our path hardly crossed. Dia pergi Uk buat degree, then dia balik aku masuk asrama. Aku habis asrama dia pindah kerja dekat Labuan, and now aku baru nak abis blajar dia kena tukar dkt Uk pulak. Ntah bila lagik lepas nie nak jumpa aku pun tatau…Sabor jer..

Most of my memories with him were during childhood. Setiap kali balik dari Mckk dia bawak byk teka teki. Dan setiap kali mesti aku dapat jawab dulu daripada Kak Lah. Masa tu aku ingat aku lagik pandai daripada akak aku, hehehe..(perasan abis). Bila dah besar baru sedar budak kecik lagik pandai jawab teka teki. I guess because their mind are so orginal and innocent.

Abg aku org yg responsible ajar aku main chess. I think that is something since tak ramai budak darjah 1 reti main chess zaman aku dulu. And of course he won all other kind of board games; monopoly, scrabble, cards…sebab dier main tipuuuuu!!!! Main nyorok nyorok pun kena tipu tau…sabor jer…

Anyway, pray for me that I’ll arrive safely in London and back to Malaysia. InsyaAllah…

Isk..isk…R.A ketuk pintu laa…😉. Ade can nak flirt nie…hihihi…jangan mare nanti cepat tua..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s