Trick or treat for halloween…

Semalam waktu nap time, tetiba jer Nicholas bangun duduk atas cot dia. Lepas tu merangkak keluar masuk cot sebelah. Budak nie biar betul…mengigau laa pulak. Baru dia nak masuk dalam selimut member sebelah tu aku pun angkat dia. Letak balik atas cot dia. Mata bulat je. Tapi letak atas bantal terus tutup mata balik. Sah mengigau. Nasib baik comel…🙂

Hari nie join kekanak pergi Trick O Treat. Kitorang pergi area Agriculture Hall & School of Human Ecology. Banyak wooo dapat cekelat 🙂.

Nicholas jadi firefighter, Henry jadi batman, Ian jadi Pooh, budak perempuan biasalah..mostly jadik princess/fairy. Nanti bila dah develop gambar aku scan. Penat jugak tadik, ada nak dekat 2 jam. On the way balik jln kaki si Nicholas tu dah penat mintak dukung lah pulak. Nasib baik cikgu nie baik hati kan…hehehe….he’s so adorable. Letak candies dlm topi firefighter dia. Mmg cute abis!

Anyway, Happy Halloween everybody. Dkt Madison nie antara sambutan Halloween yg terbesar di U.S. Rasanya sampai 60,000 orang luar datang celebrate dkt sini.

Oh yer..hari nie Dr. M letak jawatan kan. Dia start jadik PM tahun 1981, thn aku dilahirkan. Isk isk…aku yg tak fanatik psl dia pun sedih jugak. Orang lain tak tahu lah macamana…

Bebudak tepeng..ingat tak lagu nasyid kat bawah nie? Tetiba pulak aku teringat. Aku bukan minat sangat nasyid. Tapi lagu yang satu nie mmg killer laa. Menyentuh hati habis.

Khas utk umat Islam istimewanya…teruskan semangat Ramadhan!

Dunia Baru Islam
Masih basah kenangan indah,
zaman cemerlang era gemilang,
ketika rasul ada di sisi,
para sahabat mentadbir bumi…
Zaman nubuwwah era khulafah,
Islam laksana api yang menyala,
menerangi teman dan juga sahabat,
bahang panasnya membakar lawan…
Di celah itulah kami mengatur langkah,
membina sebuah Thoifah,
di sini bara tak pernah padam,
digenggam kukuh sebuah azam…
Ayuhlah para mujahid,
ayuhlah para mujahidaah,
kita tinggalkan zaman fitnah,
agar tertegak kalimah Allah,
agar terbangun…dunia baru Islam…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s