Happy Birthday Ika!

Selamat berpuasa semua….

*Azila, dah lama laa kiter nak msg awak. Dah ilang ke gesbuk? I really love your coffee layout! Nanti thn depan kite get together kay:).

 

Ini tahun terakhir utk aku berbuka puasa pukul 4.++pm. Guess I am going to miss that part🙂. 4 tahun puasa dkt sini mmg bernasik baik sbb kena time winter.

 

Ramadhan has always been a blessing to me. Rasa jiwa tenang (sbb tader setan?), insaf, & syahdu (sbb jauh daripada family?). Harapnya ramadhan kali ini membawa penuh keberkatan. Hope it helps me prepare myself to face the reality.

Dalam previous entry kan aku dah plan utk sambung cerita pasal member aku, si Ika. Tapi aku tak sure sebenarnya nak cerita part mana. Banyak sangat kisah aku dan dia. She’s just great. Really.

 Nama pun dah cukup unik. Ikarastika Rahayu. Budak Trengganu, dan satu satunya orang yg bertanggungjawab memperkenalkan aku bahasa trengganu. Aku kira lambat lah jugak baik dgn dia sbb dia kelas sebelah. Tapi once baik terus connected. Plus aku couple dgn abg homeroom dia, dan dia pun couple dgn kawan baik aku, menjadikan kitorang lagik rapat agaknya. A guy once thought we were lesbian (punya penat aku couple kena tuduh lesbian laa pulak). Duhhh….

She’s so sweet. Walaupun aku pernah membelakangkan dia sebab melebihkan boyfriend aku (that was really stupid), she’s still there for me. Bila aku sedey sbb cik abang aku merajuk, dia pujuk aku. Bila aku happy sebab cik abang aku kasik present, dia pun tumpang seronok sampai melompat lompat tak ingat dunia, hehehe….Form 2 time tu..kasik can laa 😉.

Friendship is really amazing you know. Aku couple & break up beberapa kali pun, she’s still there. Sampailah sekarang. I kind got a lesson from our friendship. Of how precious a friend can be…and never let your love life get on the way.

Personally aku rasa walau se-asyik masyuk mana pun bercinta, jgn sekali kali abaikan kawan. Cakap macam senang tapi sebenarnya susah jugak nak realisasikan. So satu cara yg aku dgn jijan cuba buat is by trying to know & be friends with your partner’s friends.

Mcm kitorang senang lah sket sebab sekali kan time dekat gerik + tepeng. But it’s worth trying. Sebab dah byk gak member aku unhappy berpunca dari isu ‘kite tak tau si dia berkawan dgn siapa’. Huhuhu…kasik tips bercouple la pulak. Umur baru setahun jagung. Isk isk…

 Sebelum aku merepek lebey panjang, Happy 22nd Birthday, Ikarastika. Miss you so much. Hope to see you soon honey!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s