Happy Birthday Libra gals!

Happy Belated Birthday to all my Libra gals out there. 1st sekali utk anak sedara aku yg comel, Mya Batrisyia. Tapi takde mood sekarang nie nak shopping baju budak. Lain kali laa ek…hehehe…

But especially to all my dearest friends out there. Ika, Syikin, Munie, etc. Ramai laa pulak bebudak Libra nie. Buat geng agaknya.

Syahrul Ashikin…I got a lot of sweet + bitter memories with you gal😉. We become closer friends kind mcm dah lambat jugak. Masa awal awal sekolah form 1 belum geng lagik. Biasalaaa zaman sekolah..semua snob..semua nak gaduh…huhuhu….

But then lelama kitorang jadik geng. Especially time form 3. Dia teman aku curi masuk blok budak laki. Dgn alasan bodoh nak carik baldi pulak tu…Hehehe…

Tapi satu benda still aku musykil. Aper pasal bebudak lelaki ckp kita tubuhkan Kelab Admirer tu…isk isk.. Sampai sekarang aku teringin nak tahu siapa dalangnya. (They said kelab nie ditubuhkan oleh sesetgh bebudak perempuan utk sesajer couple dgn guys and then eventually break their heart).

And they got this idea that we are the president & vice yg membawa idea tu di kalangan bebudak perempuan. Gosshh….ada sekali tu aku ngan syikin kena tabik nazi dgn diorang… Uggghhhh….hampeh sungguh.

Tapi tak kisahlah. Pahamlah time tu baru umur 15 tahun. Pemikiran golongan adam belum matured lagik waktu tu. Hehehe…nak buat camner kan kalau awek mintak clash kan..salahkan kitorang pulak. Huhuhu…

Anyway, there’s another thing I remembered about this girl. Syikin, aku, & Shaira buat projek senireka sama sama. Time tu kena buat kalendar. Kitorang semuanya kurang artistik (bkn cam fara & putri yg selalu kena puji ngan cikgu seni..huhuhu…). So lukisan atas kalendar tu pun mcm ntah ape ape lah…

Then hari nak kena hantar tu ader sikit lagik nak siapkan. Time tu bulan puasa, so budget lepas sahur mmg nak pulun buat. Tgh pulun tu, si syikin terlanggar bekas water color habis tertumpah atas hampir semua bahagian kalendar tu. Oh man! Abislah…lagik 2 jam lagik nak hantar!

Aku dgn Shaira gabra lah time tu. Tapi minah tu cool je. Boleh gelak lagik. Pelik jugak aku. Dia kata rileks lah..sempat lagik. Then aku pun rasa cam boley kot cool down walaupun aku rasa macam tak sempat je nak buat around 8 pages lagik. Tapi pulun laa buat 2 jam tu. Siap jugak akhirnya…tak sangka aku.

So since that day aku rasa aku belajar lebih cool down kalau ader ape ape emergency. Actually kengkadang bila cool senang sket nak handle problem.

Anyway, kitorang dapat A utk kalendar tu. Huhuhu…Sbb walaupun kitorang tak artistik, ada lah jugak sket sket art mengampu cikgu. Hehehe..what to do man…tu jer skill yg kitorang ader…😉.

Happy Birthday Syikin! Semoga berbahagia dengan tunang tersayang🙂.

Pasal Ikarastika? Itu kena to be continued. I have too many memories with these two gals. Tak muat kalau cerita satu page🙂

 When the whole world is gone,
You won’t be alone…coz I’ll be there…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s