Sports in one’s life (congrats SBU!!!)

Best lagu SM salim dgn Sheila tu. Suara si sheila tu mmg unik aku rasa. Sbb tu best.
I’ve added some new personal websites of my buddies under Links. Check it out.

Weekend nie aku spend masa pergi tengok bebudak nie main bola. Diorang dpt masuk final WISA Cup. Really impressed with the way they played this time. Congratsss Guys!!! Aku rasa nama Sumpit Berkurap United tu ada tuah kot. Sorry laa..no free nasik lemak🙂

I love to watch sports. Soccer especially. ( Since when I’ve been calling it soccer? duhh…) Masa kecik kecik dulu rasa macam ntah ape ape pun ader laa bila sekolah wajibkan semua budak enroll satu badan beruniform, satu kelab, dan satu sukan. Mcm suka hati lah kan..nak main ker tak…hehe…

Tapi bila dah besar nie baru sedar. Xtvt ko-q semua tu mmg bagus utk bebudak. Ajar self esteem, displin, and of coz teamwork. Prinsip tak mudah kalah tu pun penting jugak. Then, harapnya boleh apply dlm kehidupan seharian. Bukan takat dlm padang je😉.

Mcm olahraga atau pun F1 kan, yang btw Schumacher cuma nak 1 point jer lagik utk menang tak salah aku. Kira cam pecut habis habisan lah utk berjaya. Sama lah jugak dgn study nie..kena usaha habis habisan juga…hehehe…

Satu lagik contoh yg aku rasa amazing ~lompat tinggi. Agghh…still can’t believe how that happened. Tengok palang tu gila tinggi. Dahlah besi, mcm sakit jer kalau langgar. So daripada aku cuba lompat selalunya aku terus je buat buat langgar. Dua tahun aku buat camtu. (Nak skip cikgu rumah sukan tu mesti tak kasik punyerlaa..).

And then there’s this one day waktu latihan sukan keberanian maner ntah yg datang, aku pun cuba lompat. Style aper pun tak tahu lah. Mcm main lompat getah agaknya. Jatuh jatuh tu dah ada atas tilam. Lepas tu aku tgk palang tu tak jatuh lagik. Haaa? Seriously? Riang ria Ribena habis lah (sekolah rendah lagik waktu tu).

Lepas tu Cikgu Salleh naikkan lagik palang, aku try boleh lompat lagik. Terus naik syok, dan bermula lah episod aku join lompat tinggi sekolah sejak dari hari itu…

Pengajarannya dlm hidup aku: Sesetengah benda kita rasa kita tak boleh buat. Tapi selagi belum cuba belum tahu. So apa kata berfikiran POSITIF dan cuba dulu kan kan…

Macam lah pasukan kecil MPPJ yang tiada siapa sangka dapat menjulang Piala Malaysia. Hidup Selangor… huhuhuh…(kasik can la..😉.

You’re my hunny bunch sugar puff humpy yumpy yumpkin, you’re my sweety pie…
You’re my cuppy cake gum drop snickum snickum snore, the apple of my life…I LOVE YOU!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s