highschool sweethearts

Jumpa Izlin, Aboo, & Faz weekend hari tu. Lin & Aboo baru grad, so datang bercuti ke U.S sebelum mula bekerja. Seronoknya dah grad…Congrats kengkawan MMU yg dah grad! Kerja + kumpul duit byk byk yek. Nanti boleh belanja kitorang nie🙂

 It was just so nice to see those familiar faces again. Walaupun aku dan diorang takde lah akrab sangat waktu di maktab, it was really comfortable to get to chat with them again. Guess I’m ready utk reunion bebudak tepeng? uhhh…

Looking at the couple totally reminded me about tepeng. Tambah tambah lagik sejak akhir akhir ini selalu ckp telepon dgn sepol and yat since kedatangan baby baru dlm hidup diorang. Back in those olden days, we were among the few in school yg bercouple. Seriously, you can count the couples in school, rasanya kurang dari sepuluh pasang. Cuma mungkin towards at the end of the year, makin bercambah pasangan. Biasaklah tu kan…hormon agaknya🙂.

But during the school year, memang jarang jaranglah cerita couple naik. Kalau takat minat minat tu banyaklah. Kiranya golongon minoriti lah kitorang nie. And some people really hate us. Seriously. I could still remember the tears among us. Ada yg kena pulau, ada yg sampai tak diterima utk jadi imam waktu solat, dan ada yg kena fitnah. The pain sometimes make people had to choose between love or society. Pelik kan…

Dunno why…Nak banteras maksiat? Yeahh rite… Whatever.

Aku pun sebenarnya tak suka bukak cerita lama. Cerita dulu zaman bebudak. Cuma tetiba je teringat, kenangan silam datang menyapa bila tengok loving couple si Lin dan Aboo tu. Sepol dan Yat pun dicucuri rezeki-Nya, dah menimang anak ke-3. Moga moga semuanya bahagia.

Dan sekarang nie ramai jugak budak maktab aku couple dgn each other bila dah keluar maktab. Dah jodoh tak lari ke mana😉. Nanti bila siapa siapa kenduri, senang nak buat reunion. Yeayy!!!

Aku harap bunga matahari akan terus berkembang di seluruh dunia….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s