Gilmore Girls & One Tree Hill

Just got back from my yoga class. I totally don’t get that ‘dog pose’. Rasa macam salah jer postur aku.

Sekejap lagi nak pergi kerja. One great thing sejak duduk dkt Regent nie, hari hari boleh balik makan lunch. Tak payah sibuk nak bawak bekal. Dan aku makan pun mmg sempoi je. Janji ada nasik, ulam, cili padi, setel…Sampai ade org tu ckp kan kasut pun aku boleh makan kan kan…:p (which is certainly not true btw).

Right now I am so behind with my Child Development class. Kelas tu kena tgk lecture online, tapi saje jer aku tangguh tangguh. Berlagak terer lah kononnya nie. Nasib baik ambil option pass/ fail. Takde grade.

Cakap pasal tangguh tangguh kan, ape pasal ah bebudak IPTA selalu dpt lambat loan ptptn. Aku rasa sepanjang 4 thn abang dekat usm tu, sekali je die pernah dpt duit tu on time. Imagine lah, sekarang nie sebulan jer lagik semester dah nak habis, tak dapat dapat lagik.

Tahu tahu jer lah, once dah dapat tu aper lagik. Joli lah kan..Buku teks dah lama beli, semester dah habis. So bebudak nie pun end up dgn handphone mahal mahal, upgrade pc, bla bla bla…Maybe lah ada sesetengah org simpan dlm bank kan. Tapi kalau aku pun boleh rabun mata tetiba dpt duit ribu ribu. Harus shopping jugak sket sket 😉.

Yg ruginya mak bapak lah yg kasik duit awal semester dulu. Yg untungnya syarikat Nokia, Samsung, dan segala konglomerat lain…huhuhu…

Aku tak sure lah U lain macamana. Haritu ader jugak member GeJu yg komplain belum dpt lagik. Kat mana lah duit tu stuck. Yg pasti belanjawan negara awal awal tahun lagik dah peruntukkan bahagian tu. Agaknya menteri tak tahu kot pasal nie. Kalau dkt US, sure dah ade parents/students kritik kat newspapers.

Okay…
Some premiere recap…

Gilmore Girls~ Rory bersiap sedia nak ke Yale. Luke kahwin lps tu nak mintak divorce pulak. Cess..saje je suspen. Pesonally I don’t think Luke and Lorelai should end up together. (walaupun shaz ngan aida suka sgt Luke tu :p). They are close friends, they are very comfortable with each other, dan sayang each other. But I just don’t see the spark, the chemistry between them. Tapi kalau dgn Christopher…huhu..dah bertahun tak jumpa pun boleh nampak chemistry dia…😉. Next week- Rory jumpa Paris dkt Yale. [Dean dah berenti berlakon agaknya..dah nak kahwin katakan..sob sob…]

One Tree Hill~ New TV series!!! Chad Murray is hot! Dulu time dlm gilmore (as tristan) tak perasan sangat (shaz ckp sbb Dean lagik handsome dlm tu..huhuhu…). Best ahh cerita nie aku rasa. Pasal adik beradik tiri main basketball, pastu berebut awek. Sorang kaya sorang miskin. Two thumbs up🙂.

Coming this Thursday~
F.R.I.E.N.D.S, ER, CSI, What I Like About You, Without a Trace, Will and Grace, and there’s this new series titled Coupling from NBC. Aku rasa NBC nak cuba gantikan cerita tu utk slot FRIENDS nanti. Since cerita tu pun pasal 6 sahabat, 3 lelaki 3 perempuan.

Aper pasal lah sumer chanel nak buat cerita best hari khamis…tatau ke hari khamis tu hari aku buat homework…Tak kira..nak tengok jugak…huhuhu…

Bisa terpatri satu harapan,
Bila kau lafaz kalimah sakti itu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s