got lucky (with the cutest picture ever!!!)

Got lucky today!!!

Tadi waktu aku senyum sorang sorang, ( coz I just walk through a sprinkler ~just love the feel of raindrops ) ternampak mak Nicholas dlm van. Aku senyum je dekat dia sebab dia tgh sembang dgn sorang lagi parent. Then I heard someone calling my name from inside the van. Sebab cermin van tu gelap, mmg tak nampaklah siapa di dalam. So I just kind of ignored it. Ingatkan tersalah dengar, sebab mana mungkin si Nicholas tu reti sebut nama aku. Sebut nama sendiri pun tak reti lagik 😉

Then I heard my name again, loud and clear this time. Aku pun dtg lah dekat, mak die pun bukak pintu van. Aaaaaghhhhh…Jack rupanya! Buah hati pengarang jantungku. Hihihi…he gave me the cutest smile ever. Nasib baik ada seat belt, kalau tak gerenti aku peluk punya lah si comel tu…

He wear his England shirt, which by the way, we are the only people in the Preschool who have one 🙂. Rancak dia bercerita tentang sekolah baru dia. Terkejut jugak aku, sebab kekadang budak nie kalau dah lama tak jumpa jadik pemalu. All in all, he seems very excited. Terubat juga rindu aku kepada si kecil tu. Bersemangat terus rasanya nak kerja.

Bila aku masuk tadika, eksyen dekat Terri sebab dpt jumpa Jack. Hihihi… Lepas tu nampak si Nicholas duduk atas couch. Tutup muka dia dgn baseball hat, tapi boleh nampak air mata berlinang. Patti cakap tadi budak tu mengamuk sebab takmo mak dia blah. Isk isk…

Tapi kan, walaupun dah 2 minggu sekolah start, memang still ada lagik 2-3 orang budak menangis tak henti. Aku pun naik heran, tak penat ke nangis lama lama. Terasa diri ini macho jugak sebab tak nangis time kecil dekat tadika dulu…😉

Anyway, walaupun geram mendengar tangisan tanpa henti, tetap ada penawarnya.

Bila bila kiranya diriku perlu,
Hari yang murung terdengar nada yang ria…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s