highschool sweethearts

Jumpa Izlin, Aboo, & Faz weekend hari tu. Lin & Aboo baru grad, so datang bercuti ke U.S sebelum mula bekerja. Seronoknya dah grad…Congrats kengkawan MMU yg dah grad! Kerja + kumpul duit byk byk yek. Nanti boleh belanja kitorang nieπŸ™‚

Β It was just so nice to see those familiar faces again. Walaupun aku dan diorang takde lah akrab sangat waktu di maktab, it was really comfortable to get to chat with them again. Guess I’m ready utk reunion bebudak tepeng? uhhh…

Looking at the couple totally reminded me about tepeng. Tambah tambah lagik sejak akhir akhir ini selalu ckp telepon dgn sepol and yat since kedatangan baby baru dlm hidup diorang. Back in those olden days, we were among the few in school yg bercouple. Seriously, you can count the couples in school, rasanya kurang dari sepuluh pasang. Cuma mungkin towards at the end of the year, makin bercambah pasangan. Biasaklah tu kan…hormon agaknyaπŸ™‚.

But during the school year, memang jarang jaranglah cerita couple naik. Kalau takat minat minat tu banyaklah. Kiranya golongon minoriti lah kitorang nie. And some people really hate us. Seriously. I could still remember the tears among us. Ada yg kena pulau, ada yg sampai tak diterima utk jadi imam waktu solat, dan ada yg kena fitnah. The pain sometimes make people had to choose between love or society. Pelik kan…

Dunno why…Nak banteras maksiat? Yeahh rite… Whatever.

Aku pun sebenarnya tak suka bukak cerita lama. Cerita dulu zaman bebudak. Cuma tetiba je teringat, kenangan silam datang menyapa bila tengok loving couple si Lin dan Aboo tu. Sepol dan Yat pun dicucuri rezeki-Nya, dah menimang anak ke-3. Moga moga semuanya bahagia.

Dan sekarang nie ramai jugak budak maktab aku couple dgn each other bila dah keluar maktab. Dah jodoh tak lari ke mana;). Nanti bila siapa siapa kenduri, senang nak buat reunion. Yeayy!!!

Aku harap bunga matahari akan terus berkembang di seluruh dunia….

congrats sayang!

Agghh…got my act sci’s assignment done. Thanks to Zaini, tak sia sia aku ulang alik naik tingkat 7 tanya dia dekat bilik :-).

Pagi tadi homework aku tak siap lagik, tapi kena pergi kerja dulu. Nasib baik homework due petang. Sambil jalan pergi kerja otak sibuk pikir ape pasal Excel Solver aku tak menjadi.

Sampai sampai tadika, terus aku masuk Bunny Class. My mind was still glued on the homework.

Baru 5 minit duduk, Kendra mintak aku main pretend play doctor-patient dengan dia. Aku pun ok jer lah. Duduk dkt tempat pesakit. Tapi otak aku still dok pikir pasal Excel.

Ntah macamana…aku rasa tak sampai 5 minit pun, banyaklah pulak ‘doktor’ kerumun aku. Kendra balut tangan aku, Augustine cek pressure darah, Luis check heart beat, dan si Isabella pulak jadik nurse – isi borang pesakit. Huhuhuhu….rasa nak tergelak time tu. Aku pun pikir okay laa..lupakan jer laa homework buat sementara waktu. Baik aku main dgn bebudak nie bersungguh sungguh. That’s what I am paid forπŸ˜‰.

Weekend nie tak boleh nak rest. Ada assigment Child Development menanti. I wonder when i’ll leave this bad procrastination habit…duhh..

Anyway…di sebalik kesibukan aku minggu nie, terselit satu berita gembira daripada teman. Akhirnya setelah 9 bulan menanti, yat selamat melahirkan baby girl hari Ahad lalu. Alhamdulilah…Everything is okay, walaupun delay seminggu labor. Yat kasik nama Nathania Hayani. I am sooo happy for the couple. Tak sabar rasanya nak balik tgk baby!!! I’ll be there, gurl. PromiseπŸ™‚.

Tahniah teman. Moga sentiasa dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki…Take care, coz I always care…

Gilmore Girls & One Tree Hill

Just got back from my yoga class. I totally don’t get that ‘dog pose’. Rasa macam salah jer postur aku.

Sekejap lagi nak pergi kerja. One great thing sejak duduk dkt Regent nie, hari hari boleh balik makan lunch. Tak payah sibuk nak bawak bekal. Dan aku makan pun mmg sempoi je. Janji ada nasik, ulam, cili padi, setel…Sampai ade org tu ckp kan kasut pun aku boleh makan kan kan…:p (which is certainly not true btw).

Right now I am so behind with my Child Development class. Kelas tu kena tgk lecture online, tapi saje jer aku tangguh tangguh. Berlagak terer lah kononnya nie. Nasib baik ambil option pass/ fail. Takde grade.

Cakap pasal tangguh tangguh kan, ape pasal ah bebudak IPTA selalu dpt lambat loan ptptn. Aku rasa sepanjang 4 thn abang dekat usm tu, sekali je die pernah dpt duit tu on time. Imagine lah, sekarang nie sebulan jer lagik semester dah nak habis, tak dapat dapat lagik.

Tahu tahu jer lah, once dah dapat tu aper lagik. Joli lah kan..Buku teks dah lama beli, semester dah habis. So bebudak nie pun end up dgn handphone mahal mahal, upgrade pc, bla bla bla…Maybe lah ada sesetengah org simpan dlm bank kan. Tapi kalau aku pun boleh rabun mata tetiba dpt duit ribu ribu. Harus shopping jugak sket sket πŸ˜‰.

Yg ruginya mak bapak lah yg kasik duit awal semester dulu. Yg untungnya syarikat Nokia, Samsung, dan segala konglomerat lain…huhuhu…

Aku tak sure lah U lain macamana. Haritu ader jugak member GeJu yg komplain belum dpt lagik. Kat mana lah duit tu stuck. Yg pasti belanjawan negara awal awal tahun lagik dah peruntukkan bahagian tu. Agaknya menteri tak tahu kot pasal nie. Kalau dkt US, sure dah ade parents/students kritik kat newspapers.

Okay…
Some premiere recap…

Gilmore Girls~ Rory bersiap sedia nak ke Yale. Luke kahwin lps tu nak mintak divorce pulak. Cess..saje je suspen. Pesonally I don’t think Luke and Lorelai should end up together. (walaupun shaz ngan aida suka sgt Luke tu :p). They are close friends, they are very comfortable with each other, dan sayang each other. But I just don’t see the spark, the chemistry between them. Tapi kalau dgn Christopher…huhu..dah bertahun tak jumpa pun boleh nampak chemistry dia…;). Next week- Rory jumpa Paris dkt Yale. [Dean dah berenti berlakon agaknya..dah nak kahwin katakan..sob sob…]

One Tree Hill~ New TV series!!! Chad Murray is hot! Dulu time dlm gilmore (as tristan) tak perasan sangat (shaz ckp sbb Dean lagik handsome dlm tu..huhuhu…). Best ahh cerita nie aku rasa. Pasal adik beradik tiri main basketball, pastu berebut awek. Sorang kaya sorang miskin. Two thumbs up:-).

Coming this Thursday~
F.R.I.E.N.D.S, ER, CSI, What I Like About You, Without a Trace, Will and Grace, and there’s this new series titled Coupling from NBC. Aku rasa NBC nak cuba gantikan cerita tu utk slot FRIENDS nanti. Since cerita tu pun pasal 6 sahabat, 3 lelaki 3 perempuan.

Aper pasal lah sumer chanel nak buat cerita best hari khamis…tatau ke hari khamis tu hari aku buat homework…Tak kira..nak tengok jugak…huhuhu…

Bisa terpatri satu harapan,
Bila kau lafaz kalimah sakti itu…

yoga pulak…ahaks…

Cikgu actuary kata…
What’s nice talking with the actuaries is that they know what we’re talking about, stuff like ‘A prime n’ you know. You don’t need to explain further. And those accounting people call us geek. πŸ™‚

Sekali bunyi mcm cool, tapi bila dua kali dengar macam geek pun ada. Rasa macam palentheologist conference yg Ross pergi dlm cerita Friends pulak πŸ˜‰. Well, maybe not that bad. At least we’re not talking about the Homo Erectus. Huhuhu…

Anyway, those who are collecting the series like me, make sure you don’t miss #412 ~ The One with the Embryos. It is the one that they have this jeopardy game, and the girls lose their apartment, to Joey and Chandler of course. It’s my personal favorite!!!

Have I mentioned I’m taking yoga class this semester? It’s really cool. Connecting yourself with the earth, be more aware of your body, kind of what Dharma do in that Dharma and Greg. Uggh..guilty, I’m a tv maniac.

Anyway, I love doing the Happy Baby pose, Dancer pose, tapi aku rasa mcm tak pass pass lagik Cow Pose πŸ™‚. AND…oh my….aku selalu tak boleh nak concentrate part meditation. Dlm otak mesti tgh fikir mcm mcm. Fikir homework lah, boyfriend lah, shopping lah…hahahaha…I think I’m still aware of thefact that I’m lying down in the middle of the class. Nasib baik tak tertido beb…

Another exercise thing that I’m doing rite now is the cardio aerobic. Tapi tu bukan kelas, boleh pergi bila bila nak. Been doing that for quite some time now. Dulu sebab nak diet, huhuhu…tapi sekarang rasa best pulak sbb kasik berpeluh. Cergas siottt…Dan akak aku ckp elok utk kesihatan mental jugak. Bagi tidur nyenyak, fikiran tenang…

Btw, one of my best friends complained boyfriend dia tak kasik dier pergi aerobic dkt fitness class. Alahai…macam macamlah kaum adam nie. Ada yg nak suruh awek dia slim πŸ˜‰,ada pulak yg tak kasik bersenam. Nanti boroi baru tau :p…Tapi aku assume mungkin tu masalah jeles kot. Iyalah, member aku tu cun melecun. Takut kena tackle mamat hensem dekat gym tu agaknya. Whatever…

Have to do my homework. Cikgu actuary kata, (rephrased guna ayat aku) “Try to do the questions several times. When you keep on thinking about it, you’ll get more ideas of how to solve it. Don’t have to expect to get the right answer the first time. Not many people that genius. I know because I’m not like that.”

Buat aku semangat jugak dengar sebab aku pun selalu dpt jawapan salah bila buat hw…huhuhu…gtg. pis.

Temu kau di malam itu
Bagai menyahut hasrat nurani ku…

F.R.I.E.N.D.S

To all FRIENDS out there, mark your calendar. The season premiere will be out this 25th πŸ™‚

Definetely this will be the last season. Agghhh..how I’m going to miss them. But I guess it is the perfect time to stop. They are all at the top, plus kasik can utk diorang berlakon cerita lain pulak lah…

I totally love seeing Rachel and Joey hook up on the last finale, but everyone knows that’s not going to last. Mesti nanti dia akan blk dgn Ross jugak. Ross and Rachel are just meant for each other. Joey is just a fling. Isk isk…

And I’m guessing at the end Monica and Chandler will get a child, either their own or adopted. Phoebe harapnya kahwin dgn Mike. I love Mike!

Dunno what is going to happen to Joey though…he and Rachel have always been my favorite characters. Kalau lah diorang kahwin pun mesti best kan kan…

Hahahaha…. Sorrylah aku merepek ntah apa apa, I’m just one die hard fan of the series. [ I need a few more episodes to download to make all 9 seasons πŸ™‚ ].

Tapi sedihlaaa hujung thn nie kena blk sebelum finale… huhuhu…nanti tgk yg dkt Malaysia mesti byk scene kena cut…isk isk…

Do you know that marketing people make thorough research to produce fresh tv series? FRIENDS was freshly created for generation-Y (born in 1980-94) crowd as the target market. [ Bak kata profesor marketing aku ].

*Baby Boomers~ born in 1946-64; Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan, I Love Lucy, Flinstones, Star Trek.

*Generation X~ born in 1965-79; Nirvana, Pumpkins, Seinfield, Simpsons, MTV, Coke

This song is for all who considered me as their friends out there. Especially to yat, ku harap puterimu selamat lahir tak lama lagi. I’m always with you in the heart….

So, no one told you life was gonna be this way.
Your Job’s a joke, you’re broke, your love life’s D.O.A.
It’s like you’re always stuck in second gear.
And it hasn’t been your day, your week, your month, or even your year.

But I’ll be there for you … when the rain starts to fall.
I’ll be there for you … like I’ve been there before.
I’ll be there for you … cause you’re there for me, too.

You’re still in bed at ten and work began at eight.
You’ve burned your breakfast, so far everything is great.
Your mother warned you there’d be days like these.
But she didn’t tell you when the world has brought you down to your knees…

BUT I’LL BE THERE FOR YOU….

got lucky (with the cutest picture ever!!!)

Got lucky today!!!

Tadi waktu aku senyum sorang sorang, ( coz I just walk through a sprinkler ~just love the feel of raindrops ) ternampak mak Nicholas dlm van. Aku senyum je dekat dia sebab dia tgh sembang dgn sorang lagi parent. Then I heard someone calling my name from inside the van. Sebab cermin van tu gelap, mmg tak nampaklah siapa di dalam. So I just kind of ignored it. Ingatkan tersalah dengar, sebab mana mungkin si Nicholas tu reti sebut nama aku. Sebut nama sendiri pun tak reti lagik πŸ˜‰

Then I heard my name again, loud and clear this time. Aku pun dtg lah dekat, mak die pun bukak pintu van. Aaaaaghhhhh…Jack rupanya! Buah hati pengarang jantungku. Hihihi…he gave me the cutest smile ever. Nasib baik ada seat belt, kalau tak gerenti aku peluk punya lah si comel tu…

He wear his England shirt, which by the way, we are the only people in the Preschool who have one πŸ™‚. Rancak dia bercerita tentang sekolah baru dia. Terkejut jugak aku, sebab kekadang budak nie kalau dah lama tak jumpa jadik pemalu. All in all, he seems very excited. Terubat juga rindu aku kepada si kecil tu. Bersemangat terus rasanya nak kerja.

Bila aku masuk tadika, eksyen dekat Terri sebab dpt jumpa Jack. Hihihi… Lepas tu nampak si Nicholas duduk atas couch. Tutup muka dia dgn baseball hat, tapi boleh nampak air mata berlinang. Patti cakap tadi budak tu mengamuk sebab takmo mak dia blah. Isk isk…

Tapi kan, walaupun dah 2 minggu sekolah start, memang still ada lagik 2-3 orang budak menangis tak henti. Aku pun naik heran, tak penat ke nangis lama lama. Terasa diri ini macho jugak sebab tak nangis time kecil dekat tadika dulu…πŸ˜‰

Anyway, walaupun geram mendengar tangisan tanpa henti, tetap ada penawarnya.

Bila bila kiranya diriku perlu,
Hari yang murung terdengar nada yang ria…

first week of class…

Layan hip hop minggu nie. Demam VMA agaknya. Anyway, aku berjaya tempuhi minggu pertama kelas dengan jayanya. Zero absent…πŸ˜‰

Still getting some stuff going. Meja study aku tak kemas lagik. Ironically that was supposed to be one of the most important things to me as a student actually. Promise to myself to get it done by this weekend. Still need to waive my insurance, and change my address with credit cards, catalogues? hahahaha….

Aku ambil kelas yoga, huhuhu..saja nak tambah ilmu ketahanan fizikal dan mentalku. Lagikpun my sister selalu pesan senaman tu elok utk otak..rite..

Ckp pasal my sister, ahad nie birthday dia. Need to arrange something for that. I have a really close bonding with my sister, sampai selalu je lah merajuk tak ingat dunia πŸ™‚. Hahahah…

Can’t even think kenapa aku merajuk bila dia kahwin hari tu. Gila agaknya aku nie..I think it appeared to be my sad feeling of losing a family member in the house. Actually, come to think of it…she was the only family member I had in the house. So logic lah kan aku sedey…huhuhu…

Tapi tu zaman dulu, sekarang sudah matured!!! Tak main dah merajuk rajukπŸ™‚

I realised I haven’t done a lot of writing lately. Mungkin bilik nie takde aura agaknya…hahahaha…or I just don’t have interesting stories to tell currently. Tengoklah nanti camne. Keyboard wireless aku nie pun cam dah nak mati bateri dia~asik tertinggal huruf huruf je. Kena tukar bateri nampak gayanya sebelum mati tengah menaip nie. Calos dulu.
HAVE A GREAT WEEKEND!!!

Saturday: Football Badger Game,
ESPN Regional, 2.30 pm

Bila rindu sebut namaku,
Air mata jangan berderai…

Β 

HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO MYLAH,
HAPPY BIRTHDAY TO YOUU!!!!

Happy birthday sis… Tapi akak aku nie mmg bagus betullah. Mantain jer, nampak cam muda remaja πŸ˜‰. Bila jln dgn anak sedara kitorang yg umur 18 tu pun org ingatkan couple…huhuhu… Kena mintak tips awet muda nampaknya…

Aku tgh survey nak carik present utk kakak aku. Semua website flower & cake delivery ke Malaysia aku dah surf. Semuanya aku dah pernah guna rasanya…Bosan pulak…Takkan tetiap thn ulang bunga yg sama…

Comel tak gambar kitorang kat atas tu? Huhuhu…masuk bakul angkat sendiriπŸ™‚. Obviously, gambar tu time raya. Aku dgn kakak aku time kecik kecik berlagak, kalau raya tak mahu balik kampung. Nak raya dekat KL. Sebab kalau raya kat kampung dpt duit sikit. Materialistik giler…

Satu benda yg aku selalu ingat pasal kakak aku, dia rajin melayan aku yg mengada ngada nie. Time kecik kecik aku sekolah rendah, dia dah sekolah menengah, aku sibuk nak mengikut dia keluar pergi tgk wayang dgn kengkawan dia.

Bila aku pikir pikirkan blk…tak semua kakak akan bwk adik umur darjah 3 round round KL tu dgn member. Aku tak tau lah sebab mak aku suruh ke, atau dia tak larat dengar aku nangis ke, tapi rajin jugaklah dia bwk aku merayau. Time tu tak ada LRT lagik, sibuk turun naik bas no. 23 πŸ™‚

Dan time tu bas Intrakota pun takde. Bas mini bermaharajalela di bandaraya…huhuhuh….

Calos dulu. Selamat cuti sekolah utk yg bercuti. Yg nak SPM tu, jgn dok main aje :p huhuhu….

Hanya selangkah dari nyata…

At last…esok bermulanya sesi kelas utk fall semester. Akhirnya, cuti 3 bulan berakhir. I had a splendid summer holiday. Believe it or not, I got an A for my online class!!! It was so unexpected since I was goofing around all the time, bersyukur alhamdulilah…

Terima kasih buat teman teman yang menceriakan cuti musim panasku. No need for me to mention names here, you know who you are;). Thanx guys! Let’s rock our last semester here!!!

Puas hati juga dengan summer job aku kali nie di Preschool. Aku lebih involve berbanding dgn time kerja sebelum nie. I bond really well with them, and believe it or not, I kind of missed them over the weekend! huhuhu…There is just so much love to give and get…

Bercakap tentang semester akhirku di bumi madison ini, aku ada satu subjek wajib sahaja lagi untuk diambil. Everyone said it is a killer subject, with a killer teacher. aagghhh….Need all the courage for this, kecut perut rasanya..

I guess I’m ready to start the class. Good luck guys, takmo ponteng ponteng πŸ˜‰

This one is for you all…

Pahit getir hidup dan pengorbanan,
Terpaksa dihadapi demi kejayaan,
Terdidik sejak mula tabah berusaha,
Tanpa cuba melangkah, tak kemana,
Di mana kau berada,
Pencapaian tak tiba dengan mudah…

Kini “Standing In The Eyes Of The World”,
Hanyalah selangkah dari nyata,
Keazaman membara dijiwa,
Menanti saat bebas merdeka…

Tiba masa kau melangkah gagah,
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya,
Engkau terunggul,
wajah “Standing In The Eyes Of The World…”

Harapan yang pernah terkulai layu,
Kembali segar mekar bawah bayanganmu,
Setiap manusia ingin berjaya,
Namun tak semua miliki tuah…
Engkau menghampirinya,
kesempatan telah pun tiba…