tadika ku mahal…huhuhu…

huhuhu…tulis blog dekat rumah nini. Tak ada kerja sebenornya. Akhirnya aku berpindah secara rasmi keluar. Kini bermukim di rumah Nini, Zaini, & Ena buat sementara waktu. Best wooo diorang masak….đŸ˜‰

Sedih jugak hari tu time nak pindah. Walaupun rumah buruk, kekadang ada tikus, kekadang siling bocor, sayu jugak rupanya bila nak ditinggalkan. Sebab lama jugak aku duduk situ; 2 tahun. Penuh dengan kenangan. Rumah itu menyaksikan jatuh bangunku, sedih tawaku. Walaupun banyak juga barang barang rumah yang dibuang, nanti barang barang itu juga yang akan jadi saksi pahala dosaku di akhirat kelak…

Minggu depan minggu terakhir sesi Summer School di tadika. Bererti minggu depan minggu terakhir nak bermain dgn bebudak yang akan masuk public school; those 5 years old munchkins. Isk isk…sedih rasanya, since diorang nie kebanyakannya aku kenal sejak mula sekolah situ lagik. They got enrolled at age 2 years old, the same year I started working there. Isk isk..kena berpisah dengan Jack…serius sedih.

Nak tahu berapa yuran nak hantar bebudak nie kat tadika aku kerja. $225 for the 2 years old, and $211 for the 3-5 years old. But that is just the weekly rate. YUP, weekly. Kalau setahun kira sendiri lah…darab 52 minggu, ada $10000+.

Hahaha…tak merasalah aku nak hantar anak sendiri tempat macam nie nampaknya…

Permisi dahulu. Esok nak setelkan barang shipping. Harapnya tiada masalah.

Kau telah ku pilih,
Lalu kau setia ku kasih…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s