Fletcher the new #7

Actually lagu X Factor pun aku tgh syiok dgr. Tapi since lagu tu lagu ciplak, tak kira lah kan..hihihi…

Anyway, sejak akhir akhir nie ramai orang jumpa site aku sebab search pasal OAG & Radhi. Actually aku mmg minat OAG, I really think their alternative music is cool. But sorry to dissapoint you guys, I don’t have the latest info about the group.

Pasal AADC, aku rasa salah satu keistimewaan filem tu sebab susunan muzik dia amat teratur. Logik lah kan, since diorang cipta lagu lagu baru semata mata utk dimuatkan dalam filem tu. On the contrary dgn kebanyakan filem Malaysia yg tangkap muat lagu lagu glamour utk letak dlm filem.

Lepas tu perasan tak, filem melayu sekarang dah tak ada kisah cinta zaman sekolah mcm AADC tu? Tak nak galakkan students bercinta agaknya 😉

Actually first time aku dengar pasal filem AADC tepat setahun yang lepas, waktu summer sebelum balik Malaysia. Sebab masuk dalam New York Times dekat sini pasal filem tu. Komentar dia puji filem tu bagus, tapi diorang rasa pelik kenapa ada babak kissing yg tidak selari dengan budaya orang asia.

Kiranya macam wartawan tu express concern lah tentang hakisan budaya masyarakat timur dek pengaruh barat. Entah apa apa lah jugak mat saleh nie. Benda macam tu tahu pulak concern. Yg pergi bom bom orang tu selamba bomba je.

Anyway, I have a great weekend! I always have, huh? Selagi ada masa utk bermalas malasan, bgn lambat, mandi lambat, etc, etc, mmg consider great laa utk aku🙂

Watched Bend It Like Beckham and Just Married over the weekend. Brittany tu tgk lelama cam takde la lawa sangat pun, tapi gaya dia mmg attractive. Ada style, body cun, all american girl image.

Then got to watch World Champion Series today. Barcelona vs Juventus (7-6), and Man U vs Club America, Mexico (3-1). First time tgk Ronaldinho main utk Barc. Sengit lah jugak. Seri 2-2, penalti sampai 7 kali baru lah Barcelona menang.

Puas hati dapat tgk Man United main 🙂. Dah berzaman tak ada peluang nak tgk. Ruud terer giler!!! Mmg skillful habis. Hari tu terbaca MU rep ckp Ruud is not for sale, since sekarang nie Chelsea sibuk intai player sana sini. Chelsea kaya sekarang. Hari tu siap ada hati nak beli Raul? isk isk…

Tapi sayangnya unlike Beckham, Ruud is Dutch. Aku rasa macam lagi best kalau jadi bintang di tanahair sendiri. Macam Raul tu, rasa rasa Beckham boleh ke kalahkan kehebatan Raul di bumi sepanyol? Macam tak je…

Anyway, tadi Fletcher main pakai jersey no. 7. Huhuhu…there you go. Some ppl is saying that he’ll be the next Beckham. Baru je 19 tahun budaknya. Hope he’ll bring glory to Man United. Who need Beck? hahaha…

Alaa…#7 tu pun dulu Cantona yg punya lah…guess heroes come and go, huh…

Okie lah..daripada aku merapu pasal bola lagi panjang, baik aku tido…nite nite, sweet dream.

Selagi ada awan terbentang, ku menyimpul sejuta harapan, sesuci kelopak mawar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s