where do I go from here?

Alhamdulilah…flu aku dah semakin hilang. Roomate aku pulak yg berjangkit. Sori lah bebπŸ˜‰

Semalam aku berjaya submit take home exam ~ kelas management, sejam sblm due. Satu pencapaian yang membanggakan since aku selalunya submit menatang alah mcm tu 5 minit sblm due. Subjek Management nie satu satunya subjek lagi yg aku blm complete utk memenuhi university’s business foundation requirement. Aku suka jugak kelas nie. Actually, semua kelas business aku suka kecuali kelas major aku sendiri – actuarial science. How pathetic one could be…

Mama dah sibuk tanya nak apply kerja dkt mana. Agghh!!! Bagai tak percaya nak memijak ke dunia realiti tak lama lagi. It had always been so easy. Lps sek ren, for sure masuk sek. men. Lps tu sambung menengah atas. Lps tu masuk U. Sekarang nie kena fikir lepas U nak buat apa!!!

Nak sambung belajar ke nak kerja?
Kalau nak kerja, kerja apa?
Nak kerja dekat mana?

Ugghh…kalau anak orang kaya tak kisahlah duduk goyang kaki dekat rumah, perabihkan beras. Hihihi…

Aku pun belum pasti lagi destinasi ku selepas ini. Impian nak bukak tadika still ada. Mesti lah seronok kan buat benda yg kita suka. Lepas tu tak adalah aku blk rumah lambat sangat, kesian hubby aku nanti kalau blk lambat2 πŸ™‚

Tapi aku bukannya ada modal nak bukak tadika. So rasanya for sure nak kena mintak kerja mana mana dulu. InsyaAllah, harapnya ada rezeki di mana mana…lagi dekat dgn rumah aku lagik bagus. Hehehe, banyak songeh pulak…

Kengkawan sebaya aku ada yg dah grad, sudah menggenggam segulung ijazah. Shida & Along dah sambung MA. Anuar & Rizq sambung CIMA. Juki dah jadi engineer kat Kerteh, Shahrin dah practicing law, dan ramai lagik lah yg dah kerja. CONGRATS FRIENDS!!!

Moga perjalanan aku selepas ini juga akan bergerak lancar. Dalam hati penuh dengan seribu impian. Moga mimpi kan jadi kenyataan…InsyaAllah

*Good luck varsity basketball USM. Shoot one for me πŸ˜‰

Ada rindu dari kejauhan, ranum dalam sepi perjalanan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s