girl power..muahahaha

Semalam buat surprise untuk si dia. Delivery sedozen bunga mawar dan kek coklat. Nasib baik tokeh kedai bunga tu rajin masuk sampai dalam asrama USM:) Suka tak?? 😉

Aku sedang bertatih untuk menyiapkan take home exam subjek management. Kena buat case study pasal P&G; company yg produce Pampers, Rejoice, Wella, Covergirl, Head & Shoulders, dan seribu macam lagi branded names diorang yg punya.

The company is founded by William Procter and James Gamble in 1837 as a maker of soap and candles. Membaca ayat itu mengingatkan aku kepada kata kata seseorang beberapa thn yg lalu. Orang tu cakap sth like this: “Kamu tahu tak kalau beli brg brg P&G tu kamu support ekonomi orang yahudi. Saja je dia letak shortform P&G. Tahu tak apa nama betul dia? Protect and Gamble. Haa, duit tu diorang buat berjudi. Nanti korang pun berdosa, sama macam bersubahat.”

Hmmm…kalau diikutkan ada betul katanya tentang support yahudi, since P&G tu company US kan. Tapi details dia tu dah jauh merapu. Kalau lah aku tahu pasal ni dari dulu, sure aku jawab balik.

Aku nie bukan suka sangat dengar ceramah politik, tapi ada satu kata kata Dr. M yang aku ingat. Dia kata, kalau nak bercakap, pastikan berilmu. Semua orang boleh bercakap, tapi tak guna kalau tak berisi. Kalau tak tahu hujung pangkal, lebih baik diam. Dr. M cakap satu masalah orang melayu, suka berborak kosong. Suka berdebat tanpa isi kukuh. Suka bertikam lidah hingga kampung tergadai. Betul ke sifat kita macam tu?

I found sth interesting waktu tgh buat homework:

Top 5 celebrities with most power for year 2003, ranked by the Forbes magazine:

1.Jennifer Aniston
2.Eminem & Dr Dre
3.Tiger Wood
4.Steven Spielberg
5.J-Lo

*Michael Jordan #13, J.K Rowling #15, Schumacher #19, Beckham #56.

Huhuhu, Jennifer no. 1, girl power siott…Muahahahaha…..
Last year Britney no.1. What hapenned to that girl, huh?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s