hujan emas di negeri orang

As usual, weekend is the time to rock & roll! We decided to watched Charlie’s Angels 2 and kicked the mall. Bought me some stuff…I wonder myself when I’ll stop shopping…😉

The movie was great, sesuai utk merilekskan diri sambil bergelak ketawa. And it always entertain me to see chicks kicking ass for a change. Anyway, Diaz and Demi Moore are really gorgeous. Betul ke si Demi tu dah 40 tahun..aiyaa…mcm 20 jer…

Then at night we watched Ryhthm & Booms Fireworks. Sempena hendak menyambut 4th of July tak lama lagi. Not we were that enthusiastic about their Independence Day. Lebih kepada saja seronok seronok nak melepak tepi tasik sambil tgk diorang bakar duit 😉

Finally today….I finished my Harry Potter book. Fuuhhh….Kali nie Rowling added more romance stuff. I supposed now it is Harry’s 5th yr in school, kena lah mula ada babak babak cinta monyet yerk. Berbeza dgn buku buku sebelumnya, kali nie sambil aku baca sambil aku bayangkan muka diorang yg dlm movie tu. Si Hermione dan Ron tu mmg sesuai sgt dgn karakter diorang dlm tu. Cuma Potter tu jer kekadang aku rasa mcm tak sesuai…

Anyway, Meg went back to Malaysia yesterday. Buat decision last minute. Don’t blame her. People can be homesick anytime, without warning I guess.

Even now there is a tiny feeling in my heart that want to be at my bedroom in Malaysia. Aku ingat lagi thn lps sempat sembang dgn sorang minah Russian nie. Dia tanya “In average berapa ramai budak Malaysia yg stay sini biler dah habis study?”. Aku pun jawab lah cam 5-10% camtu. Mcm selalunya dlm satu batch tu sorang dua je.

Dia terkejut dgr jawapan aku. She said it was completely opposite with Russians that come to US. Selalunya 5% jer yg nak blk..isk isk…Macam tu rupanya..

Memang attitude org Malaysia kot macam tu. Sebab tu lah kita ada pepatah “Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri”. Memang sesuai sgt dgn jiwa org malaysia aku rasa. Even dlm negara sendiri pun, suka je balik balik kampung kalau cuti kan. Mat saleh mana ada buat mcm tu.

Rindunya Malaysia…
Rindu ikan asam pedas mak aku, mkn dgn ulam. Nyum nyum…
Rindu nak rileks dlm bilik, sambil dgr jiran sebelah pot pet on the phone…(aku tak phm die ckp cina)
Rindu nak main bowling dgn anak anak sedara aku yg aktif itu…
Rindu nak rebut ayam goreng dgn cik abang…

I know it’s sound a kind of absurd, tapi aku rasa rindu jugak dgn kebingitan Kuala Lumpur tu. Standing rite in the middle of Jalan Hang Lekiu ataupun Kotaraya tu for instance, rasa mcm nak tutup telinga je. Campur dgn debu + asap pulak tu. Lepas tu org kiri kanan menjerit jerit nak lariskan gerai masing masing. I wonder apa jadi dkt gerai gerai vcd kat Petaling Street sekarang ni, since polis dah cuba banteras habis habisan vcd haram.

Oh ye..rindu jugak dkt gerai gerai tudung along Jalan TAR. Huhuhu…jgn mare;)

Hang in there girl, 6 more months.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s