Beckham to Real & X men

Selepas berminggu minggu muka Beckham jadi cover soccernet, hari nie sahih dia berpindah ke Real Madrid. Aku yg minat Beckham pun actually dah tak larat nak baca cerita kat soccernet tu. Sekejap Barcelona lah, sekejap Milan lah…

Well, aku rasa sepanjang aku jadi MAN UNITED fans, lebih dari 10 member cakap mesti sebab aku minat Beckham. Hahahaha…. Today I’m going to prove all them wrong. I’m still MAN UNITED die hard fans!!! Lantak lah si Beckham tu nak pergi mana mana😉. There’s already rumors about him going to wear jersey no.77, since Raul has no.7 for years already. Mana bley kaco bintang Spain sorang tu:)

Seriously, aku mula minat bola betul betul around form 1-2. [Exception time sekolah rendah sokong KL gila gila sebab terpengaruh dgn akak aku yg minat Fandi Ahmad time tu, siap keluar date lagik..hahaha]. Anyway, time dkt MRSM, aku tgk Man U main dkt tv for English League Final. Tak ingat dah lawan team apa, tapi mcm best gila. Mula mula sekali kenal Cantona sebab dia yg julang trofi kemenangan. Terer pulak tu main dan ada style dgn colar dia tu. Lepas tu aku pun jadi pembeli setia majalah Man United, siap daftar jadi ahli lagik:-).

Time tu player dia aku rasa sumer best best. Cantona, Giggs, Neville, Nicky Butt, Scholes, Andy Cole, Beckham, etc. Penjaga gol dia nama ape ntah time tu, lupa dah. Tapi mmg power lah. Tak boleh deny lah kan poster Beckham lah yg plg banyak aku ada. Dah dlm majalah tu penuh gambar dia, tampal jer lah kan..hahaha…

So alkisahnya, aku, Ika, Dira and the rest of soccer fans pun mulakan hobi baru – menyelinap masuk bilik tv waktu malam (coz siaran dia waktu malam kan). Pernah kena baling batu dgn Cikgu Hanapiah sebab bising sangat! Then kitorang tgk Euro pulak. Aku pun start minat England, since player diorang jer aku kenal time tu.

Si dira penyokong setia Germany. Selalu lah gaduh dgn dia. Well, tapi World Cup aritu aku sokong German time final. Takkan nak sokong England kot, si flyguy dah bising bising kutuk England time aku tgk final dkt KLCC…hahaha…

Real Madrid aku baru je betul betul kenal tahun nie. Sebab selama nie lebih terdedah kpd English League je. Sekarang je baru berjinak jinak tgk UEFA Cup & other countries’ leagues. Tapi kat US nie susah sket, tak byk siaran bola.

Okie dokie, homework time!

Preschool recap for today:

Henry: Do you know Cyclops has a brother name Henry?
Aku: Really? [aku tgk cartoon dia kekadang je, ntah ntah ade]
Aku: Does he wear glasses, too?
Henry: Yes. He wears glass, and he has claws like Wolverine. His dad is Wolverine. [budak nie hancing aku ke, mana mungkin Wolverine bersaudara dgn Cylops.]
Aku: Really? Who’s his mom?
Henry: Emm..Storm.
Aku: Does he has white hair then?
Henry: [tersengih sengih] Well, I’m just pretending. Let’s just pretend there is an X-Men named Henry okay?
Aku: Okay.
Aku: Henry, do you know that Msytique might be Nightcrawler’s mom?
Henry: really???

hahaha…senang je jadi cikgu tadika. Sembang je merepek:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s