kita sandarkan pada kenangan

Hari nie ada 3 orang tegur cakap “You look good in pink”. Isk isk..kena tambahkan koleksi baju kaler pink nampaknya nie..Hahahaha…

Assignment aku mula bertimbun. Soalan Midterm dah dapat. Midterm pun kena buat presentation! Sabar aje…Lusa ada 1st individual presentation. Kena buat pasal company profile. Melekat dkt librarylah aku jawabnya esok.

Gabra jugak. Dulu dulu time bahas sekolah ada someone peringatkan dkt aku baca Surah Al Insyirah byk byk kalau nervous. Sampai sekarang aku amalkan kalau ada apa apa yg boleh menyebabkan nervous. Time exam, presentation, mahupun bungee jumping;). Alhamdulilah, hilang sikit debaran jantung🙂.

Hari ini ibarat air teh tanpa gula. Sumber inspirasi tak ada beb! Hahahaa… Abg pergi KL, belikan komputer utk adik dia. Ciss..jelesnya aku dia dapat round Imbi.

Kalau dah terlalu muak round KLCC dan tak larat tgk karenah org org yg masih mencari cari identiti [ie. muka 100% melayu tapi pegang botol arak melepak luar KLCC or budak sekolah rendah hisap rokok + pakai tank top + skirt atas peha ], Sg Wang & Imbi mmg alternatif terbaik utk jalan jalan. Coz org dtg situ mmg selalunya nak beli benda, bkn nak melepak. Heaven utk bershopping. Tidak kira utk shopping hard drive, komik, ataupun baju baju di Lot 10. Muahahaha..buat iklan pulak aku nie.

Alhamdulilah sahabatku Yat dan kandungannya sihat. InsyaAllah due bulan 9 nie. Yeyeye..bley shopping baju baby!!! I’m hoping it’s a girl;).

Azah cakap baca jurnal aku macam baca novel cinta. Ahak ahaks..aku sendiri kalau baca koleksi diari aku mau gelak sampai terguling guling. Kalah filem Ali Setan.

Sebab aku start tulis diari time form 1. Habis semua cerita ada. Mengusha, merajuk, jeles, menangis, gembira..All and all, aku dah guna 4 diari sepanjang 8 thn nie. Some of them ada dekat Malaysia.

This is a part of my entry yg aku terbelek tadi (unedited, hihihi…):

19 Februari 2000
Today is the first time I called him. Seronok rasanya. Macam tak sangka boleh bercakap dengan dia. Dah genap 1 bulan 6 hari kami berpisah…

Obviously, itu masa aku baru fly dtg sini. That’s why I love to write. It makes me remember small things that meant so much. Bak irama lagu Jamal Abdillah & Ogy, Kita sandarkan pada kenangan🙂

Aku ingat Kak Ina aku pernah ckp, “remaja time bercinta bukan main lagi berkepit, kalau dah kahwin nak teman buang sampah pun tak mahu”. I really don’t want to be like that. She really challenged us to prove that she was wrong.

Sekarang sudah 3 tahun 5 bulan aku di sini. And I still love you sayang

*thanx for those who visit this site & sign the guestbook! You guys rawks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s