Mami Jarum?

My hands are healing. Alhamdulilah. Patutlah pemain bola dapat payment juta juta, mcm nie punya sakit rupanya:-).

AC MILAN menang Champs League. Hahaha…Sokong Man U, Man U kalah. Sokong Real, Real kalah. Sokong Juventus pun kalah jugak. Nasib baik tak betting.

My summer class going on good. Ambil kelas Professional Communication for 4 weeks, lps tu ambil Management for 8 weeks. Kelas Pro Comm nie mcm byk kerja jugak. Kena belajar buat memo & report utk business, presentations, etc. Elok juga kelas ni wajib ambil. Tak adalah aku gabra bila dah kerja nanti.

Dekat Malaysia sekarang kecoh pasal VCD lucah artis yg cukup laris dijual. Dengar cerita mahal pulak tu harga diorang jual. Alahai…zaman sekarang nie, tak cukup dgn website lucah, email lucah, pop up lucah, vcd lucah pun nak beli. Patutlah guestbook aku pun jadi mangsa.

2 minggu dulu aku dapat jugak emel gambar artis yg dikatakan berlakon vcd lucah tu. Mmg nampak real lah. Macam tak percaya jugak, sbb artis ni imej dia bersih. Tak pernah ada gosip liar.

Rupa rupanya semalam aku terbaca rupanya video tu video persendirian artis tu dgn husband dia. Entah macamana terlepas ke tangan org yg tak bertanggungjawab. Kesian gila! Jahat gila orang tu, sebarkan perkara aib sebegitu. Tak halal duit dia dapat tu.

Aku ingat lagi, dulu kisah Zarina Zainuddin pun macam tu. Gambar gambar dia tu gambar persendirian, boyfriend dia yg jadi cameraman. Lepas tu bila dia dah jadi artis org pun mulalah sebarkan.

Kenapa entah sifat manusia macam tu. Suka tgk orang lain malu. Ditambah pula manusia mmg susah hendak lupakan kesilapan silam orang lain. Perkara yg buruk, walaupun dah bertahun tahun berlalu tetap diingat. Terus terus diumpat. Macamlah cerita Mami Jarum tu:-).

We have to change our mentality. Sebab mengumpat tu dosa besar kan. Walaupun kita cakap perkara yg benar, tetap berdosa besar. So be careful with your words [memperingati diri sendiri juga]. Oh ya, Mami Jarum Jr dah keluar ek? hihihi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s