SUmmeR is OfficiAlly heRe

Hello…my exam is finally over. Fuhh…Finally!

Don’t even want to talk about that actuarial exam. Just keep on wondering why I voluntarily sign up for that exam…Aggghhh.!!! But I personally think the questions is not too bad. If I study like 20 more hours, i’ll be fine actually. huh…

Summer is officially here! The best moment in Madison has finally arrive! Summer means it is time to work extra hours = get more money, shopping more stuff = spend money, eat more ice-cream, and it is also the time of the year to watch finales for all my favorite tv series:)

Finale Charmed is not bad. Looks like Leo dapat jadi Elders. Which means he leave home, nak quit berlakon ker?

Finale Smallville sucks. Ntah apa apa buat macam tu, takde idea lain ke? I guess I’m expecting more since finale 1st season dulu gempak maut. Benci pulak aku tgk si Clark, ikut darah muda dia. Buat benda tak pk consequences. Cuma yg suspend sket psl Lex Luthor je lah aku rasa.

Movie pun mula berbaris keluar time summer. Best best…Bruce Almighty kluar lusa. Mcm lawak giler cerita tu. Then there’s Charlie’s Angel 2 coming soon:). Matrix Reloaded aku tak minat laa..ahaks ahaks..

Hari isnin haritu, aku bgn lambat. Rasa macam malas gila nak pergi kerja, so aku call cakap sakit. (Kalau selsema sikit pun tak boleh dtg kerja kat tadika aku tu, takut budak berjangkit). Hahaha..cikgu pemalas!

Tapi semalam bila aku pergi kerja, cikgu cikgu lain semua tanya aku dah sihat ke blm. Isk isk..rasa guilty pulak. Semua cakap aku kena rileks rileks, sakit sbb pressure exam agaknya. Alahai..baik sungguh hati diorang nie. Tak sampai hati aku nak tipu lagi!

Anyway, nasib baik aku tak ponteng lagi semalam. Sbb Angie datang bwk baby dier! Comelll gilaaa!!!! Dah 4 bulan umur budak tu. Yg plg best, baby dia (Eden) jenis senang nak dkt org. Apa lagi, semua cikgu berebut nak dukung. Siap ambil turn lagik! Nasib baik aku bawak kamera haritu, sempat snap beberapa keping gambar Eden yg comel!!!

Angie datang utk kemas semua barang dia. Looks like she really quit. Aku pun tak pelik dah ape pasal dia nak quit bila tgk kecomelan baby dia tu. Hahaha…Lagipun husband dia orang kaya, tak kisahlah tak kerja pun.

Pengetua tadika tu Jackie pun baik hati kasi dia quit walaupun mcm langgar kontrak. She supposed to work this summer. Jackie siap tolong angkat barang lagik. Beruntung betul aku dapat kerja dlm environment yg caring macam nie:).

Oraitt..I’ll be gone this weekend. Going to join the Malaysian Midwest Games dekat Indiana. Most bebudak Malaysia dkt sini akan berkumpul & main games. Cam MSSM lah lebih kurang. Hahaha… Teringat pulak zaman MSSS dulu;). Doakan aku selamat pergi dan pulang…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s