monina sibuk buat paper..muhahah

Cik Monina baru terkial kial nak buat paper :p, hihihi…Inilah kerja aku, lusa nak hantar hari ini baru nak mula menaip.

Kena buat at least 10 mukasurat. Sekarang baru nak masuk 4 mukasurat, tapi otak dah jem. Kena buat pasal apa apa folklore repertoire dalam sesuatu budaya. Aku buat pasal kahwin orang melayu la senang, sbb penuh dgn segala mcm tradisi kan. Daripada kompang, sirih junjung, nasi minyak, hingga ke inai akan ku cerita…

Aku cerita ikut step, senang sikit. Mula dengan adat merisik, meminang, akad nikah, kenduri kahwin, dan kenduri menyambut menantu. Haa…InsyaAllah cukup 10 mukasurat. Lepas tu sebab kelas yang aku tengah ambil sekarang ni kelas American Folklore, cikgu tu suruh bandingkan dgn majlis kahwin orang melayu dkt U.S.

Aku nie sebenarnya tak pernah pergi pun org melayu kahwin dekat sini. Nak buat macamana, tak ada kenduri dekat Madison ni :p. Kenduri Suria nanti dekat Purdue dah lambat sangat, paper due lusa!!! Hahaha…

So aku rasa aku nak goreng sahajalah apa yg patut. Sambil ingat ingat balik gambar kahwin Kak Nadia yang aku sempat tgk time pergi Washington DC dulu. Campur dengan cerita Shaz, sebab dia pernah attend kenduri kahwin MISG buat.

Okeilah, aku nak sambung menggoreng:) Sekarang nak masuk part upacara pembatalan air sembahyang. Terbelit juga lidah nak explain dalam bahasa omputih kenapa kita panggil benda ni batalkan air sembahyang!!!

P.S: Makacih Wak Mudeng belanja gue makan semalam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s