Gerimis Mengundang

Hari ini bumi Madison didatangi hujan gerimis sepanjang hari. Aku senang sekali bila mendengar bunyi titisan hujan jatuh ke bumbung rumah. Make me feel closer to home ~ Malaysia. Sebab tu jugaklah aku punya MSN Messenger bunyi guruh, saja saja nak dgr sth that is familiar to Malaysia:)

Sebabnya dekat sini jarang jarang sekali nak dgr bunyi guruh. Boleh dihitung dengan jari. Bila sesekali hujan gerimis macam hari ini, seronok rasanya.

Tapi omputih dekat sini sebaliknya. Diorang hujan rintik rintik pun pakai payung atau baju hujan. Dkt tadika aku kalau time hujan, cikgu bagi main dkt playground 10 minit sahaja. Tapi kalau snow, setengah jam pun tak kisah.

Diorang kata tak suka bila basah. As quoted “It’s too yucky”. Hehehe…tak tgk lagi tu dkt Malaysia bebudak main bola dalam hujan :p.

Tapi iyalah, diorang mana biasa. Lagipun jalan dekat sini tak ada longkang macam dkt Malaysia. So, lagi yucky agaknya;)

Something to share and ponder;)

5 TIPS TO STAY IN A RELATIONSHIP:

1.Always flirt with her/him as if you just get to know her/him, even though you already know her/him for years.

2. If there is a small disagreement, saying sorry is better than keep on fighting for your silly principle.

3. If there is a BIG disagreement, make sure you reach a solution rather than putting everything on hold, pretending it is forgotten.

4.Add elements of surprises, the more the better.

5.Make sure her/his past do not bother you too much. History may not repeat, you know.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s