Ali Setan & AIM 2003

Semalam buat homework sambil tengok aLI sETaN🙂 Ada budak ATU buat streaming movie dkt site dia, check it out at Douban’s Online Diadem
Thanks Douban!!! I really love the movie.

Semalam aku tgk pun gelak sorang sorang. Walaupun ada beberapa perkara dlm movie tu dah kurang up to date dgn zaman sekarang, contohnya waktu majlis harijadi Asmidar:), it is still my all time favorite movie.

Sebabnya movie tu betul betul gambarkan zaman remaja = belajar + bercinta + bermain🙂 Best best…Time kecik kecik tgk cerita tu terus tanamkan azam nak masuk universiti. Tapi apakan daya, masuk universiti omputih pulak. Tak ada can nak pergi dating tepi pantai😉

Filem tu simple sahaja tapi ideanya original dan berkualiti. Lagikpun aku suka perangai Ali yg nakal tu. Aku memang suka budak nakal agaknya;)

Bercakap tentang kualiti, AIM 2003 akan berlangsung tak lama lagi. Salah satu anugerah di Malaysia yg mempertaruhkan kualiti, bukan glamour. Selalunya kalau AIM ni, cik siti kita plg banyak pun angkut 2-3 award sahaja. Itupun mesti kategori vokal.

Pelik jugak kan, patutnya lagi lama jadi penyanyi lagi berkualiti lah sesuatu album tu, jadi contoh dekat artis baru. Agaknya dah take for guaranteed diorang ramai peminat, so tak kisah kualiti sangat kot…

Tgklah some of the finalist yg masuk akhir:

VIDEO MUZIK TERBAIK (*thn lps Too Phat menang:)
1. Phat Family Anthem (Phat Family)- tak tgk lagi😦
2. Kasih Suci (Amy Mastura)– best jugak yg nie.
3. Slumber (OAG)-my choice
4. Impak Maksima (KRU)
5. Hasrat (Phyne Ballerz)

RAKAMAN ALBUM TERBAIK
1. Phat Family (Phat Family)
2. Urban Xchange (Urban Xchange)
3. Mata Satu (Tribe)
4. Berjalan, Melihat dan Mentafsir (NowSeeHeart)
5. Under The Influences (Dave Andrew)

KULIT ALBUM TERBAIK
1. Under The Influences (Dave Andrew)
2. Anuar Zain (Anuar Zain)
3. Mas Idayu 1001 (Mas Idayu)
4. Ajai & Nurul (Ajai & Nurul)
5. Akan Datang (Amy Mastura)

Ada album yg aku tak pernah dengar pun…Respek dekat Amy Mastura dan KRU, dah lama jadi penyanyi pun still pentingkan kualiti album. Seperti biasa, POsiTive ToNe dapat byk pencalonan. Baguslah album yang diorang produce, tak buat sambil lewa…Barulah org kata album Malaysia pun ada kualiti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s