My big fat greek wedding

Pening kepala sikit sehari dua ni. Migrain laa nie. Tapi aku dah malas mkn ubat. Dulu aku ambil ubat dekat University Health Service, tapi ubat tu buat aku ngantuk…terus aku berhenti.

Weekend hari tu sempat tgk MY BIG FAT GREEK WEDDING. Best juga ceritanya. Kategori komedilah, tapi tetap terselit mesej yg tersendiri. Aku suka tgk husband dia sporting, terima adat keluarga si isteri dengan rela hati.

Tgk cerita tu rindu kat tanahair tercinta. Memanglah famili aku tak sebesar macam dalam cerita tu, tapi tak adalah sekecil family omputih ni. Diorang cousin pun seorang dua sahaja. Sebab tu lah time gathering tak meriah. Kita orang melayu contohnya time kenduri kahwin laa hiruk pikuk. Makcik makcik sibuk gubah hantaran dan hias bilik pengantin, yg perempuan sibuk mengusik pengantin, lelaki sibuk hidang makanan, dan yg kecil sibuk bagi bunga telur. Best best…

Anyway, did I mention it still snowing out here?? Agghhh… Dah bulan April pun snow lagi! Lagi lagilah rindu kepada Malaysia yg panas dan lembap sepanjang tahun, hehehe…

Oh ya, thanx a bunch for those who sign my guestbook. Sincerely, aku zero knowledge pasal design website. Site ni pun aku buat guna template dan sebab aku minat menulis. So minta maaflah segala cacat cela😉

*Man U tewas 1-3 kepada team no.1 dunia, Real Madrid.
Mungkinkah kita boleh tambah gol nanti bila bermain di Old Trafford? Hopefully….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s