Princess & The Warrior

Tadi pinjam movie dkt Video Heaven. Aku ingatkan hutangku banyak, so suruh la akak kaunter tu cek dulu baki. Tgk tgk dia kata tak ada hutang. Musykil aku. Agaknya sbb niat baik nak bayar hutang kot…hehehe…

Pinjam 3 german movie. Saja nak beralih arah kepada filem Eropah. Tadi baru sahaja habis tengok Princess & The Warrior. Best juga cerita tu. Dari pengarah yg sama dgn Run Lola Run, Tom Tykwer. Mmg best lah cerita dia buat.

Tapi starting cerita tadi aku terkejut sikit. Heroin dia accident, tak boleh bernafas. Then ada mamat ni tolong. Cesss…sebijik macam Mr.Cinderella cara dia tolong tu. Potong sikit dekat leher kasi boleh bernafas. Ciplak rupanya idea Cinderella ni. Tipah tertipu bang…tipah tertipu…

Tapi dalam cerita ni lagi real dia buat. Sbb time siang hari dia accident. Nampak clear dia kelar leher awek tu. Then siap hisap lagi darah yg keluar dgn straw. Sampai leher aku pun rasa sakit..

Lepas tu, samalah juga mcm Cinderella Malaysia tu. Minah tu tercari cari hero dia. Tapi instead of dpt kasut, dia dapat butang baju…Ishh…idea ciplak lagi.

Tapi intro tu sahajalah yg dia ciplak. Sbb jalan cerita seterusnya amat berbeza, best best…

Sempak juga sneak preview event Discover Malaysia hari tu. Bard bagi CD yg dia rekod. Bila dah tgk CD, macam biasa jer laa pulak aku tgk event tu. Kelam kabut pulak tu dekat pintu depan. Elok juga ada camcoder, boleh baiki kelemahan yek…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s